Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) er blant faddervaktene som til helga skal passe på studentene.

Faddervakter settes inn i gatene i helga

I helga settes det inn faddervakter i gatene. Vaktene skal bidra til en tryggere start på studietilværelsen. Blant dem er ordfører Marianne Borgen og rektor Svein Stølen (UiO).

Frivillige faddervakter er tilstede i byen for å prate med studenter, vise synlighet og generelt bidra til en trygg start på studiet for studenter som er ute i Oslonatten helgen 14-16 august.

– Det er viktig å vise nye studenter at vi er her for hverandre og at studiestartukene er en trygg arena. Mange av de organiserte kveldsaktivitetene er avlyst. Det tror jeg gjør det ekstra viktig at vi har folk i gatene med et spesifikt ansvar for å være der for studentene, sier Idun Kløvstad, student og leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus i en pressemelding.

Bak ordningen står også Universitetet i Oslo (UiO), OsloMet, BI, Høyskolen Kristiania og Studentsamskipnaden (SiO).

Ordfører, studenter og rektorer deltar

I år vil Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) og rektorene ved flere av byens største utdanningsinstitusjoner gå faddervakt sammen med studenter, ansatte og SiO. En av dem er Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo.

— Jeg har gått faddervakt tidligere, og er glad for at denne ordningen gjentas også i år. Det er viktig for å sikre alle studentene våre en god og trygg start på studietiden. I år er det ekstra viktig at vi alle tar ansvar for å huske på smittevernreglene og passer på hverandre, og derfor mener jeg det er viktig å gå faddervakt også i år. Men mest av alt gleder jeg meg til å møte studentene også som faddervakt – på trygg avstand, sier han.

I parkene, på Youngstorget og Spikersuppa

Faddervaktene vil være til stedet ved to stands. Den ene vil være på Youngstorget, og den andre ved Spikersuppa. Faddervaktene vil også gå runder i sentrumsparker og sentrumsgatene hvor de kan være trygge personer for de nye studentene.

Powered by Labrador CMS