— Mange ønsker ikke eller kan ikke planlegge hverdagen sin langt frem i tid, og for disse tilbyr vi nå fleksible enkeltbilletter, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Ruter innfører ny ordning: Mer rabatt jo mer du reiser

Fra 16. april vil Ruter gi rabatt på enkeltbilletter for alle som reiser i Oslo og Akershus. — En helt ny tanke bak billetter, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Publisert

Etter en tid med pandemi har flere benyttet seg av hjemmekontoret, og det er ikke alltid like lett å planlegge reisene til og fra jobb.

Nå lanserer Ruter billetten Reis, som skal gi rabatt på enkeltbilletter. Reis utvides fra 16. april til alle som reiser i Oslo og Akershus.

— Dette er starten på en helt ny tanke bak billetter. 30-dagers billetten vil fremdeles være en veldig god løsning. Men mange ønsker ikke eller kan ikke planlegge hverdagen sin langt frem i tid, og for disse tilbyr vi nå fleksible enkeltbilletter, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen i en pressemelding.

Til stort medieoppbud presentert Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen i 2019 "fremtidens teknologi". Året etter av de førerløse Ruter-bussene på museum.

— Historisk

Reis gir rabatt på enkeltbilletter. I starten vil hvert kjøp gi kunden mer rabatt, slik at en opparbeider seg en personlig rabatt. Rabatten vil alltid være basert på hvor ofte kunden har reist de siste 30 dagene.

Oslo 20230414. Byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav under markeringen av oppstart for Indre by-kontrakter, nye busser for miljøvennlig busstilbud og nytt bussanlegg for Oslo.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) poserer ved en av de 180 nye elektriske bussene.

Kunden får rabatt på alle Ruters enkeltbilletter, enten de reiser som voksen, honnør eller barn. Det eneste de trenger å gjøre er å kjøpe en enkeltbillett hver gang de skal reise.

— Dette er historisk. For første gang på femten år reduserer vi prisen på enkeltbilletter. Samtidig innfrir byrådet et av sine viktigste løfter, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG).

Fleksibel og billigere billett

tav forteller at å kutte kollektivprisene er viktig for alle, men aller mest for dem som har minst å rutte med, i en tid hvor alt annet blir dyrere.

— Med en fleksibel og billigere billett gjør vi det lettere å veksle mellom kollektiv, sykkel og gange, så enda flere kan la bilen stå. Det betyr renere luft, tryggere skole- og sykkelveier i hele Oslo-regionen, sier Stav.

Formålet med Reis er å gi en mer fleksibel reisemulighet til de som vil veksle mellom å jobbe hjemme og på kontoret.

Rabatten er alltid synlig på siden for billetter. Men for å få tilgang til Reis rabatt, må kundene ha oppdatert til den siste versjon av appen.

Reis er et prøveprosjekt med ett års varighet som finansieres med midler fra Oslo, Viken og med statlige midler for reduserte kollektivpriser.

Powered by Labrador CMS