Oslo 20230115. To personer skal være skadet etter en skyteepisode i området Nationaltheatret Oslo sentrum i følge politiet.
To menn fikk skuddskader etter en skyteepisode Nationaltheatret Oslo sentrum. Den ene av dem er den nå pågrepne mannen.

Young Guns-topp siktet for grovt bedrageri. Tappet folks kontoer

Politiet har siktet en av lederskikkelsene i Young Guns, en mann i 30-årene for «phishing», og mener flere kan ha vært involvert. Han er tidligere dømt for grov vold.

Publisert

Mannen ble pågrepet i torsdag og siktet for grovt bedrageri, eller medvirkning til dette, melder NRK. Politiet ville fengsle mannen i to uker med brev – og besøksforbud av frykt for bevisforspillelse, og fikk Oslo tingrett med på det.

Mannens forsvarer, Cecilie Nakstad, sier hennes klient nekter straffskyld, og kjennelsen ble anket på stedet.

Leder i Young Guns

Siktede er ifølge NRK det kjenner til en av lederskikkelsene i den kriminelle gjengen Young Guns. Han ble i januar skadet i en skyteepisode ved Nationaltheatret i Oslo.

Politiadvokat Erik T. Hansen ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt sier politiet mener mannen har vært involvert i phishing.

– Dette har skjedd ved at folk er blitt kontaktet per SMS og telefon og deretter forledet til å oppgi koder og passord, så er kontoene deres tappet, sier Hansen.

Dømt for grov vold

Han sier det er for tidlig å si hvor store beløp det er snakk om.

Mannen i 30-årene som nå er siktet for grovt bedrageri er tidligere dømt for grov vold- og narkotikakriminalitet. Han ble i juni i fjor dømt til fem og et halvt års fengsel for drapsforsøk etter en skuddveksling i 2018. Dommen er ikke rettskraftig og ankesaken skulle etter planen startet i Borgarting lagmannsrett mandag.

Powered by Labrador CMS