Det blir ingen vannsklie i Frognerbadet denne sommeren. Foto: Bymiljøetaten
Det blir ingen vannsklie i Frognerbadet denne sommeren. Foto: Bymiljøetaten

Ingen ny vannsklie i Frognerbadet denne sommeren. Tross løfte fra kulturbyråden

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen fortalte i høst at hun selv ville komme og bruke den nye vannsklia i Frognerbadet fra 18. mai. Men det blir ikke noe av. Ny vannsklie kommer ikke før sommeren 2019.

Publisert

Siden vannsklia på Frognerbadet var i elendig stand og vannet fra den rant ut i Frognerelva, vedtok byrådet i fjor å rive sklia og bygge en helt ny. I den anledning gikk kultur og idrettsbyråden ut og nærmest lovte at sklia skulle stå ferdig til årets badesesong.

Nå skriver vi snart 17. mai i kalenderen, og ingen ny sklie er i sikte på det populære badet.

Klar til sommeren 2019

— Vi arrangerte en anbudskonkurranse i vinter, men interessen for denne var så lav at vi måtte avlyse, sier kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for idrett, kultur og frivillighet, Beate Svenningsen, til VårtOslo.

Kultur- og idrettsbygg utlyser nå en ny anbudskonkurranse. Målet er at de to nye vannskliene skal stå klare til sesongåpning, sommeren 2019.

River den gamle sklien i løpet av våren

Arbeidet med å rive den gamle vannsklien går i gang snart.

— Vi starter arbeidet med å rive sklia denne våren og regner med at arbeidet er avsluttet i juni, før hovedsesongen starter, sier prosjektdirektør i Kultur- og idrettsbygg, Simen Bakken.

Som følge av utsettelsen, blir det en del anleggsarbeider inne på badet i løpet av sommeren.

Bygger til høsten

— Det blir litt anleggsvirksomhet i denne delen av Frognerbadet noen uker inn i sesongen. Men vi skal få dette unna så raskt som mulig samt sørge for at området er sikkert og til minst mulig sjenanse for de badende, sier avdelingsdirektør Jeanette Femoen i Bymiljøetatens idrettsavdeling.

Byggingen av det nye sklieanlegget har en planlagt oppstart til høsten 2018, med planlagt ferdigstillelse i mai 2019.

Powered by Labrador CMS