Gjester hos Pokalen Vulkan.

Sportspuben Pokalen utvider med to nye avdelinger. — Viktig å skape lokal tilhørighet

Fra før av holder serveringsstedet til på Vulkan og i Bjørvika.

Publisert

10. mars og 1. april får bydel Frogner to nye tilskudd, henholdsvis i Parkveien og på Aker brygge.

— Det er noen i Oslo som allerede kjenner til Pokalen. Når vi åpner på de to stedene, er det viktig å skape en lokal tilhørighet der vi befinner oss. Ordet "Pokalen" er en henvisning til fotball, mens vi også legger til stedsnavnet, sier Daniel Gangsø, medeier i Skagstindgruppen, som driver konseptet.

Opptatt av nærmiljøet

Gangsø forteller at de i Parkveien 25 tar over et eldre lokale. Samtidig som de er opptatt av å spille og ta vare på deler av innredningen, eksemplifisert med stukkatur og treverk, har det også vært nødvendig med oppussingsarbeid.

— Lokalet har vært utested i mange år, og vi ønsker å få tilbake storheten rundt det. Det blir fotball på dagtid og utested på kveldstid. I området rundt er det mye kultur og folk. Baren er veldig fin, klassisk og god.

På Aker brygge, med Bryggetorget 14 som adresse, flytter man inn i lokalet som Beach Club tidligere disponerte. Tatt i betraktning at området ikke har et utpreget sted for å se fotball, og at det er mange som bor og jobber der, mener Gangsø at Pokalen vil kle Aker brygge. Han omtaler stedet som noe «eget» og at det gjelder «å ha tunga rett i munnen» ved oppstart.

— Utendørs har vi 150 sitteplasser, med kveldssol. Maten blir fantastisk bra. Kjøkkensjefen vår, Thor-Inge Konstali, har erfaring fra Grand Hotel og kommer til å sette sammen en veldig god meny tilpasset området. Han har kunnskap som ikke så mange andre har. Innendørs blir det et koselig, mindre lokale. Det er omtrent 80 sitteplasser.

Powered by Labrador CMS