Leder av Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin. Foto: Fagforbundet
Leder av Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin. Foto: Fagforbundet

– Regjeringen kunne ha jobbet for å avskaffe barnefattigdommen. Men valgte å kutte i formueskatten

Publisert

Høyre/Frp-regjeringen har de siste fire årene demonstrert hva som viktigst for dem. Skattekutt til de aller rikeste i stedet for penger til arbeid, helse og skole.

I Oslo har vi virkelig sett endringene etter at det ble et rødgrønt byråd i 2015. De store pengene har blitt brukt på de viktigste oppgavene. Eiendomsskatt ble innført for å bygge 3000 nye barnehageplasser, løfte hjemmetjenestene med 500 nye årsverk og sørge for flere lærere i Oslo-skolen.

Et enormt løft for barnefamilier, elever og eldre i vår by. Fagforbundet Oslo vil ha en ny regjering som gjør som det rødgrønne byrådet i Oslo, prioriterer velferd til alle før skattekutt til de aller rikeste.

Milliarder til de rike

I kontrast har Solberg-regjeringen gjennomført enorme skattekutt denne stortingsperioden. Regjeringspartner Frp lover ytterligere 65 milliarder i skattekutt, mens Høyre nekter å tallfeste hvor mye de vil kutte. Høyre og Frp vil altså gi ytterligere milliarder i skattekutt til de som har mest fra før, noe som betyr mindre penger til velferd.

Formueskatten skal også bort, som vil gjøre at vi får 4 000 flere nullskatteytere. Fagforbundet Oslo mener at dette er en fullstendig feil prioritering. Vi vil ha velferd til alle før enorme skattekutt til dem som har mest fra før.

Vil ha et arbeidsliv for alle

Regjeringen kunne ha brukt milliarder på å styrke det offentlige helsetilbud og bygge fremtidas helsetjenester i stedet. Regjeringen kunne ha satt i gang tidenes satsing på å skape morgendagens arbeidsplasser. Regjeringen kunne ha jobbet for å avskaffe barnefattigdommen i Norge. Slik har det dessverre ikke gått. Derfor trenger vi en ny regjering som prioriterer velferd før skattekutt.

Fagforbundet Oslo sitt hovedkrav til politikerne dette valget er et arbeidsliv for alle. Det blir umulig med en Høyre/Frp-regjering som stemmer ned forslag etter forslag om et seriøst og anstendig arbeidsliv samtidig som at de har svekket arbeidsmiljøloven.

Powered by Labrador CMS