Lene Haug og folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus demonstrerte utenfor under det ekstraordinære styremøtet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Folkeaksjonen Redd Ullevål: – Direktørens avgang viser hvor skakkjørt dette er

� Slaget om sykehusene i Oslo er ikke vunnet, men direktør Bjørn Eriksteins avgang viser hvor skakkjørt denne prosessen er, sier Lene Haug i folkeaksjonen Redd Ullevål.

Publisert

Nestleder Lene Haug i folkeaksjonen Redd Ullevål sier at OUS-direktør Bjørn Eriksteinsavgang viser at de ansattes innsats nytter.

— Det viktigste er at prosjektet ender bra, men dette syns jeg var en riktig og god ting likevel. Det viser at de ansattes innsats nytter, sier Haug til NTB.

— Bra for prosessen

Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus fikk i et ekstraordinært styremøte tillit fra styret, men ønsket likevel å fratre sin stilling 1. juli. Det skjer etter at 18. fagtillitsvalgte ved OUS i brevs form varslet at de ikke lenger har tillit til ham.

— Jeg tror dette er bra for prosessen. Slaget om sykehusene er ikke vunnet, men dette viser hvor skakkjørt denne prosessen er, sier Haug.

Haug får støtte av Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som mener Erikstein gjorde det eneste riktige ved å trekke seg.

— Helseminister må gjenopprette tillit

— Nå må OUS-styret nullstille prosessen. De må gjennomføre en skikkelig utredning av det bærekraftige alternativet, som er å bevare og ruste opp på Ullevål, sier Moxnes.

SV-leder Audun Lysbakken sier sykehusdirektørens avgang viser hvor dyp krisen rundt sykehusene i Oslo har blitt.

— Vi er redd Helse sør-øst er i ferd med å ta en svært dyr og feil beslutning når det gjelder lokalisering av sykehus i Oslo. Helseministeren må ikke bare sikre en ordentlig utredning, men også gjenopprette tillit mellom ledelsen og leger, sykepleiere, jordmødre og alt sykepersonell.

Powered by Labrador CMS