Veldig godt fornøyde med opplevelsen med VR-billene fortsetter Audhild Linde Røed (til høyre) og barna Mathilde (12) og Oskar (15) videre inn i Kon-Tiki Museet for å lære mer.

Lyst til å oppleve noe nytt i påsken? Nå kan du seile med Thor Heyerdahl over Stillehavet på Kon-Tiki Museet

Kon-Tiki Museet lanserer en ny måte å fortelle historien om Kon-Tikiflåten på. Med VR-briller og øretelefoner får du være med Thor Heyerdahl på seilasen. Turistene fryder seg over det nye tilbudet, sier museet.

Publisert

Rett før påske kommer Kon-Tiki Museet med et nytt tilbud til de besøkende. Det er VR-briller og hodetelefoner å få lånt i resepsjonen, og via dette settet blir man med Thor Heyerdahl på balsaflåten Kon-Tiki fra Peru til atollen Raroia i Tuamotuøyene, langt ute i Stillehavet.

Turen tok 101 dager, men med VR-briller tar du turen på ti-tolv minutter. Vi kan avsløre at det går bra, men at du får møte både de små, de bittesmå, og de store dyrene som bor i havet, uten at du blir våt.

I dyp konsentrasjon, i ferd med å strande på Raroia. Fra venstre, Oskar, Mathilde og mor Audhild Linde Røed

Får lyst på mer

Etter at vi startet opp med tilbudet om VR-briller 11. april, har det vært mange fornøyde besøkende her. Jeg har faktisk ikke hørt et eneste negativt ord. Ofre får jeg høre av de som har brukt VR-brillene, at det har gitt dem enda mer er lyst på å se gjennom resten av museet, sier museumsvert Sunniva Lindekleiv.

Museumsdirektør Liv Heyerdahl ønsker å fortelle historiene også på en mer modere måte enn den tradisjonelle museumsmåten med montere og passive tilskuere.

Vil fortelle på en moderne måte

Liv Heyerdahl (52), Kon-Tiki Museets direktør, forteller at VR-brillene passer aller best for de som ikke er veldig godt kjent med Thor Heyerdahls balsaflåte fra 1947. Hun mener at attraksjonen gir en god og leken innføring i hvorfor og hvordan Heyerdahl og mannskapet hans reiste ut på Stillehavet.

Nettopp å kunne fortelle historiene på en ny måte, og med nyere teknologi er et av museets satsningsområder.

Mange besøkende har blitt med Thor Heyerdahl over havet via VR-briller. De får også oppleve noe av livet i havet rundt flåten.

Besøk fra Sørlandet

— Vi er ekte turister fra Sørlandet, proklamerte Audhild Linde Rød, som besøkte museet sammen med barna Oskar (15) og Mathilde (12). De var i Oslo, og hadde fått noen timer til overs. Litt på impuls hadde de havnet på Kon-Tiki-museet. For hva er vel mer givende enn å legge osloturen innom Bygdøy og museene der?

Mathilde visste at Kon-Tiki var en flåte bygget etter gammel skikk, men ville ikke si hun kjente historien godt. Oskar likte VR-filmen godt, som resten av familien og med den opplevelsen bak seg gikk de løs på resten av hva museet kan tilby.

Powered by Labrador CMS