Overblikket

Leo Halmrast (16 år og 255 dager) scorte sitt første mål for Vålerenga hockey i kampen mot Narvik. Foto: André Kjernsli

Leo Halmrast (16 år og 255 dager gammel) bare dunket inn pucken

Det er et rotterace om 3. og 4. plassen på tabellen. Det er 13 kamper igjen av serien for Vålerengas del. Dette kan vi klare!

Publisert

Og vipps så er det ikke så ille allikevel.

Det er ikke mange dagene siden det var bekmørkt. Klubben satte en lite flatterende rekord med antall tap på rad til full tid, Frisk passerte oss på tabellen og bak oss begynte vi virkelig å føle pusten fra Stjernen i nakken.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Vi lå på en 4. plass – nå 5. – men det føltes som om vi var i fritt fall og raste nedover tabellen. Det er sånn seks strake tap på rad føles. Som å hoppe ut av et fly, og så virker ikke fallskjermen med en gang.

Frisk Asker-tap sved

Spesielt sved de to tapene for Frisk Asker i romjulen. For ikke å snakke om Manglerud Star i garasjen før Frisk Asker kjørte karusell med oss, og innimellom der et nytt «hjemmetap» i fjellhallen på Gjøvik mot Storhamar.

Nå må det være slutt på dette med at vi reiser til Gjøvik for å gi bort poeng til Storhamar i «hjemmekamp». Det hører ingensteds hjemme. Vi skal ikke gi fra oss hjemmebanefordelen.

Usj!

Gustaf Berling tilfører Vålerenga den peppen laget trenger for å komme ovenpå igjen. Foto: Katarina Louise Nordam

Men så fungerte fallskjermen allikevel, for plutselig så vi ut som en halv million dollar igjen, da våre to nye svensker kom inn og tilførte laget litt pepp. De to svenskene viste spilleglede og spenst i alt de foretok seg. Først Gustaf Berling, så Henrik Olsén.

Karterud kom hjem

Og så kom jammen meg Jørgen Karterud hjem igjen også. Han noterte seg for en assist i første kamp mot Stjernen, og så scoret han to mot Sparta. Når han hadde gitt oss 2-0 i den kampen skøytet han yr av glede rett bort til Klanen og viste frem logoen på drakta.

Så glad var Karterud for å komme hjem igjen.

Han har foreløpig skrevet under en kontrakt som binder ham til klubben ut neste sesong. Han har helt sikkert noe i kontrakten sin om at han kan reise om det dukker opp et tilbud fra en bedre klubb i en bedre liga, men dette er ikke tiden for å tenke negativt.

Med Berling, Karterud og Olsén kan vi tenke oppover igjen.

Det betyr ikke at resten av laget er skrot, tvert om. Det betyr at det er kvalitet som trengte en vitamininnsprøytning.

Så enkelt.

I to sesonger har Vålerenga en avtale om å holde på Jørgen Karterud. Foto: André Kjernsli

Vi knuste Narvik

I skrivende stund har vi knust Narvik 4-1 der oppe. Berling puttet de to første, før Leo Halmrast noterte seg for sin første scoring på A-laget ved å stå nydelig plassert et par-tre meter foran mål og bare dunket inn pucken. Kalle Ekelund satte spikeren i kista i åpent mål.

Skuddstatistikken 37-17 og 4-1 i Vålerengas favør sier sitt om maktbalansen i kampen. Vålerenga og Narvik var der dem var forventet å være til denne kampen.

Vi holder oss på 5. plass med 53 poeng, 3 poeng bak Asker og 4 poeng bak Lillehammer. Lillehammer mæter vi hjemme i Furuset Forum kl. 16 lørdag. Bak oss ligger stadig Stjernen med 44 poeng. Det er et rotterace om 3. og 4. plassen på tabellen.

Det er 13 kamper igjen av serien for Vålerengas del.

Dette kan vi klare!

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Powered by Labrador CMS