Thereses gate skal nå graves opp, slik at trikkeskinnene kan flyttes 15 cm. Foto: Stopp Prøveprosjekt i Thereses gate
Thereses gate skal nå graves opp, slik at trikkeskinnene kan flyttes 15 cm. Foto: Stopp Prøveprosjekt i Thereses gate

Sporveien vinner trikke-striden i Thereses gate

Publisert

Etter ekstraordinært møte i Oslos miljø- og samferdselskomite er det klart at bystyreflertallet vil la Sporveien starte gravearbeider i Thereses gate i løpet av kort tid.

Dermed nådde hverken innbyggerforslaget eller bydelsutvalget i St. Hanshaugen bydel frem i striden om trikkeskinnene i gaten.

— Synes synd på innbyggere og næringsdrivende

– Hele saken har vært dårlig håndtert fra det rødgrønne byrådet og jeg syns synd på både innbyggere og næringsdrivende i Thereses gate som må gi tapt for Sporveien, sier Fremskrittspartiets Tommy Skjervold.

Frp, Venstre og Høyre stemte for å støtte innbyggerforslaget og bydelsutvalget. Men Ap, SV, Miljøpartiet og Rødt sikrer flertall for at Sporveien får viljen sin når saken behandles i bystyret.

Kortsiktig løsning

En av kampene rundt Thereses gate har handlet om trikkeskinnene skulle flyttes 15 centimeter mot øst eller vest. Sporveien vant frem med at flytting mot øst gir bedre fremkommelighet for trikken, mens et enstemmig bydelsutvalg, med støtte fra beboere og næringsdrivende, mener en slik løsning er kortsiktig og kan bety enda en runde med gravearbeider senere.

Graving på graving

– Både næringsdrivende og beboere i Thereses gate er blitt stemoderlig behandlet av det forrige byrådet og det nåværende. Nå skal gaten graves opp for å flytte trikkeskinnene. Så blir det ny graving når gaten skal rustes opp som strøksgate. Og jammen er det ikke lenge siden Thereses gate ble gravd opp sist. Det er uholdbart for forretninger og folk som bor der, sier Skjervold.

I løpet av året vil bystyret også avgjøre om det skal bygges sykkelvei i Thereses gate. Her har partiene ennå ikke konkludert.

Powered by Labrador CMS