Natteravnene Hans Christian Haga (til v.), Ragnhild Fjellstad og Sarah Gaulin (til h.) går vanligvis på Holmlia, men var lørdag kveld i Prinsdal etter drapet på en 21-åring utenfor et gatekjøkken.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Natteravnene Hans Christian Haga (til v.), Ragnhild Fjellstad og Sarah Gaulin (til h.) går vanligvis på Holmlia, men var lørdag kveld i Prinsdal etter drapet på en 21-åring utenfor et gatekjøkken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Natteravn om Prinsdal-drapet : - Jeg hørte et skudd

Natteravn Sarah Gaulin hørte et skudd da en 21-åring ble skutt og drept i Prinsdal fredag. Politiet jakter en ukjent gjerningsmann lørdag kveld.

Publisert

— Jeg hørte et skudd som var tydelig, mens samboeren min mener at han hørte et skudd til like etterpå, at det var to kjappe skudd, sier Sarah Gaulin i Natteravnene til NTB.

Hun bor bare hundre meter fra åstedet i Prinsdal der en 21 år gammel mann ble drept sent fredag kveld.

Patruljerer Prinsdal etter drapet

— Jeg synes det var veldig ubehagelig. Vi håpte først at det var fyrverkeri, sier Gaulin.

Natteravnene er delt inn i bydeler og soner i Oslo, men det er ikke noen egen avdeling i Prinsdal.

Utover lørdag ble det så full i moskéen på Mortensrud at folk måtte flytte seg opp i moskeens andre etasje. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Utover lørdag ble det så full i moskéen på Mortensrud at folk måtte flytte seg opp i moskeens andre etasje. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

— Vi fant ut at vi skulle gå over her i dag på grunn av det som har skjedd. Vi dekker stort sett Holmlia, sier Hans Christian Haga i Natteravnene.

Natteravnene pratet med folk i nærområdet lørdag ettermiddag. En ny patrulje tar over lørdag kveld.

Fullt i moskéen

— Folk er i sjokk, men sier at de ikke føler seg truet, sier Gaulin.

Ved åstedet har folk tent lys til minne om 21-åringen.

Flere steder holder åpent for at folk skal kunne prate sammen etter drapet. Flere fra nærmiljøet strømmet til moskéen på Mortensrud rundt klokken 15 lørdag ettermiddag, skriver VG.

Inne i moskéen ble det etter hvert så fullt med mennesker, at flere ble oppfordret til å flytte seg opp i moskeens andre etasje, skriver Aftenposten.

— Ingen opplysninger om at andre er i fare

—  Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse lørdag klokken 12.

Lys tent utenfor Prinsdal Grill i Oslo lørdag ettermiddag, der en 21 år gammel mann ble skutt og drept sent fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Lys tent utenfor Prinsdal Grill i Oslo lørdag ettermiddag, der en 21 år gammel mann ble skutt og drept sent fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

På pressekonferansen fikk politiinspektøren spørsmål om drapet er å anse som en henrettelse ettersom politiet sier skytingen var målrettet.

— Jeg bruker ikke noen andre ord enn at det fremstår som målrettet. Og det er annen informasjon i saken som underbygger den beskrivelsen, sier Metlid.

— Når det gjelder hvorvidt gjerningsmannen er farlig for andre, så er det viktig å si at dette virker målrettet mot denne personen som er drept. Vi har ingen opplysninger som tilsier at andre er i fare, understreker politiinspektøren.

Politiet ønsker opplysninger

Politiet kommer lørdag til å være tydelig til stede på Prinsdal og ber folk som har opplysninger om drapssaken, om å ta kontakt.

– Det er viktig for alle. Både for dem som bor der, og for hele byen, at vi løser denne saken. Og at vi får svar også til de pårørende om hva som skjedde, og hvorfor denne unge mannen ble skutt og drept, sier Grete Lien Metlid.

I fjor vinter var det mye oppmerksomhet rundt flere knivstikkingsepisoder med unge personer involvert i Oslo. I etterkant satte politiet inn flere tiltak for å begrense volden.

Powered by Labrador CMS