— Det er personer som vet hva som skjedde. Og dette er personer som bør snakke med politiet og gi opplysningene til oss, sier politiinspektør Grete Lien Metlid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var Halil Kara (21) som ble skutt og drept i Prinsdal

— Vi har i dialog med familien kommet frem til at vi kan bekrefte at det var Halil Kara som ble skutt og drept utenfor Prinsdal Grill fredag kveld, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Publisert

— Det er personer som vet hva som skjedde. Og dette er personer som bør snakke med politiet og gi opplysningene til oss, sa politiinspektør Grete Lien Metlid under en pressekonferanse mandag ved 15-tiden.

Politiet jakter fortsatt mannen som skjøt og drepte 21 år gamle Halil Kara i Prinsdal. Etterforskerne er forberedt på langvarig og komplisert arbeid.

Foreløpig obduksjonsrapport

Obduksjonen, som ble gjennomført mandag, bekrefter at Kara døde av skuddet eller skuddene han ble truffet av. I tillegg ble en mann knivskadd i basketaket som fulgte da våpenet var avfyrt utenfor Prinsdal Grill.

— Vi er opptatt av å få informasjon om hva som har skjedd i forkant. Om det er noen som vet noe, må de ta kontakt med oss, sier Grete Lien Metlid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

— Vi kommer ikke til redegjøre for detaljer, men politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport. Men det var ingen overraskelser for politiet. Obduksjonen underbygger at han ble skutt og drept, sier Grete Lien Metlid.

Gjerningsmannen skal ha stukket til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn. Han er fortsatt på frifot.

Flere politifolk på saken

Mannen hadde dekket til ansiktet, noe som har gjort etterforskningen vanskeligere for politiet. Det er observasjoner om at det kun var én gjerningsmann på åstedet, men politiet utelukker ikke at det kan være andre medvirkende.

— Det er ingen ny utvikling i saken. Det har vært en intens dag med jobbing her på Politihuset, og vi har styrket etterforskningen med flere folk, sier Grete Lien Metlid.

Gjerningsmannen hadde dekket til ansiktet, noe som har gjort etterforskningen vanskeligere for politiet. Det er observasjoner om at det kun var én gjerningsmann på åstedet, men politiet utelukker ikke at det kan være andre medvirkende. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

— Men det er fremdrift i saken og politiet har fått inn viktig og god informasjon. Det gir resultater å være ute og komme i kontakt med folk, både der drapet skjedde og folk i avdødes omgangskrets, sier politiinspektøren.

Flere hypoteser

Grete Lien Metlid vil ikke svare på om de er nærmere å finne et motiv for drapet og sier at de har satt opp mange hypoteser.

— Noen blir jo mindre sentrale etter hvert og noen mer sentrale. Men vi ønsker ikke å si noe om dette, eller spekulere på det. Det er en åpen og bred etterforskning, sier Metlid til NTB.

— Politiet håper publikum forstår at det er viktig og tar kontakt. Det kan vi ikke få sagt nok, sier Grete Lien Metlid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet mener at drapet fremstår som målrettet, men vil ikke si hvorfor. På spørsmål fra NTB om det kan tenkes at gjerningspersonen var klar over at offeret befant seg på pizzarestauranten denne kvelden, svarer Metlid bekreftende.

– Og derfor er vi opptatt av å få informasjon om hva som har skjedd i forkant. Om det er noen som vet noe, må de ta kontakt med oss, sier hun.

Får tilbud om samtaler

Oslo kommunes kriseteam, politiet og representanter for bydel Søndre Nordstrand var mandag til stede ved Seterbråten skole, der 21-åringen var ringevikar.

NTB får opplyst at det mandag morgen og formiddag ble gått ut bredt med informasjon til elever og lærere om drapet i Prinsdal fredag kveld.

— Alle ansatte samles på skolen i dag for å markere den tragiske hendelsen, snakke sammen og få informasjon man har behov for. skriver kommunikasjonsrådgiver Kristine Strømmen i Utdanningsetaten i en epost.

— I tillegg vil ansatte gå rundt og informere i alle klassene. Alle elever og voksne som har behov for det, vil få tilbud om samtale, skriver Strømmen.

Kriseteamet bistår skolene i å håndtere vanskelige situasjoner og å gjøre dem som kjenner barna, i stand til håndtere krisen over tid. De veileder blant annet lærere i hvordan snakke med barna, i trygge omgivelser, om det triste som har hendt, tilpasset elevenes ulike aldre, opplyser kommunen.

Powered by Labrador CMS