NOKAS-vekteren (bak politiets innsatsleder) er suspendert fra tjeneste etter det både Nokas og Obos beskriver som bruk av 'unødig fysisk makt'.  Foto: André Kjernsli
NOKAS-vekteren (bak politiets innsatsleder) er suspendert fra tjeneste etter det både Nokas og Obos beskriver som bruk av "unødig fysisk makt". Foto: André Kjernsli

Obos og Nokas beklager voldshendelse ved Sotakiosken: - Vekter brukte unødig fysisk makt

� OBOS og Nokas beklager hendelsen i går formiddag ved kiosken i Etterstadgata 3 på Vålerenga, hvor en vekter fra Nokas brukte unødig fysisk makt, heter det i en pressmelding.

Publisert

— På vegne av Obos beklager jeg sterkt det som har skjedd. Hendelsen skjedde på vår eiendom og det er vi som hadde hyret inn vektere fra Nokas, skriver kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos i pressemeldingen tirsdag ettermiddag.

Mandag morgen ble det voldelige tumulter mellom aksjonister og vektere fra Nokas ved Sotakiosken på Vålerenga. Obos vil demontere kiosken og brukte mandag vektere til å holde aksjonister unna arbeidet.

Gir Jens Jensen beklagelse

— Derfor er det som fant sted vårt ansvar. Dette skulle selvfølgelig ikke skjedd og var utenom vekternes mandat. Ifølge ledelsen i Nokas var det som skjedde ikke akseptabelt og et brudd på interne instrukser for denne type situasjoner, skriver kommunikasjonsdirektøren i Obos.

Jens Jensen var en av aksjonistene som stilte seg opp for å hegne om Sotakiosken. Han forklarer at han ikke ønsket noen voldelig konfrontasjon med NOKAS-vekteren da flere personer protesterte utenfor Sotakiosken.

Sammenstøtet skjedde før politiet kom til stedet, men er dokumentert i en video VårtOslo har publisert i sin helhet.

Familiefaren forteller at han fikk skader som måtte behandles på sykehus.

Vekter suspendert fra tjeneste

— Vekteren dro meg ned med kvelertak rundt halsen. Jeg slo hodet og han satte kneet oppå meg. Så ble jeg dratt mot gjerdet. Det gjorde så vondt, og jeg forsøkte å få puste, forteller Jensen.

Nå beklager Obos og Nokas også direkte overfor Jens Jensen, som ble skadet da Nokas-vekteren la ham i bakken og presset et kne mot halsen på ham slik at familiefaren ikke fikk puste.

Til venstre NOKAS-vekteren som skal ha lagt familiefaren Jens Jensen i bakken slik at han ikke fikk puste. Her med politiet etter at hendelsen skal ha funnet sted. Foto: Andre Kjernsli
Til venstre NOKAS-vekteren som skal ha lagt familiefaren Jens Jensen i bakken slik at han ikke fikk puste. Her med politiet etter at hendelsen skal ha funnet sted. Foto: Andre Kjernsli

Vekteren som presset kneet mot halsen på Jensen er nå midelrtidig suspendert fra tjeneste, opplyser Nokas.

Vi ser alvorlig på saken og ønsker i første omgang å beklage overfor vedkommende som ble direkte berørt, men også til alle andre som ble involvert. Uavhengig av hva som ledet til den aktuelle hendelsen, er vekters oppførsel og inngripen i dette tilfellet ikke forenlig med hvordan vi skal håndtere slike situasjoner, skriver kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas.

Forholdet håndteres nå som en personalsak hos oss. Den aktuelle vekteren er suspendert i påvente av resultatet av undersøkelsen vi har satt i gang, skriver Mauritzen i pressemeldingen fra Nokas og Obos.

Powered by Labrador CMS