– Jeg er veldig fornøyd med det samarbeidet vi har med Ap og SV i byråd, sier Einar Wlhelmsen, som er innstilt til ny leder i Oslo MDG. Foto: Privat

Han kan bli ny MDG-leder i Oslo og ønsker enda mer sykkelsatsing

Einar Wilhelmsen (43) foreslås som ny leder for Miljøpartiet de Grønne Oslo. Han vil øke hovedstadens sykkelsatsing og ønsker flere byrom uten biltrafikk.

Publisert

Wilhelmsen er innstilt til å ta over etter Leif Ingholm, som ikke tar gjenvalg.

– Jeg er imponert over hva vi har fått til i Oslo-politikken. Særlig sykkelsatsingen har vi lykkes med. Fra nærmest ingenting til en storsatsing på sykkelveier, sier han.

43-åringen jobber til daglig i miljøvernorganisasjonen Zero og er medlem av Østensjø bydelsutvalg. Nå er han innstilt av MDG Oslos valgkomite til å ta over ledervervet i fylkespartiet på årsmøtet 10.mars. Wilhelmsen har også erfaring som byrådssekretær i treparti-byrådet bestående av Ap, SV og MDG.

Ble politiker på grunn av barna

– Jeg er veldig fornøyd med det samarbeidet vi har med Ap og SV i byråd. Vi har det samme samarbeidet i bydel Østensjø der jeg er lokalpolitiker og medlem av bydelsutvalget.

Wilhelmsen forteller at han ble lokalpolitiker etter å ha fått barn.

– Jeg ble med i lokalpolitikken fordi jeg, i likhet med mange naboer​, ​kviet meg for å sende ungene ut i trafikken på sykkel til skole, trening og andre fritidsaktiviteter.

– Jeg ble med i lokalpolitikken fordi jeg, kviet meg for å sende ungene ut i trafikken på sykkel til skole, trening og andre fritidsaktiviteter, sier Einar Wilhelmsen. Foto: Privat

Kampen-beboere vant kampen mot bilen

– Ser du for deg et Oslo helt uten bil?

– Nei, nei, nei. Men vi i MDG har satt som mål å redusere biltrafikken i Oslo med 20 prosent​ innen 2020​. Selvfølgelig vil det fortsatt være biltrafikk i byen, men vi vil ha mindre biltrafikk. Og vi ønsker oss større og flere områder uten ​trafikk.

– Thorbjørn Egners plass foran Kampen kirke er et godt eksempel på hvordan lokalmiljøet kan kreve å få et bilfritt byrom. Der lyktes beboerne med å få plassen bilfri. Vi trenger flere sånne plasser i alle bydeler i Oslo, mener Wilhelmsen.

Valgkomiteen i MDG Oslo har innstilt Pål Thygesen (30) og Sigrid Heiberg (29) til nestledervervene i fylkespartiet.

Powered by Labrador CMS