Politiadvokat Børge Enoksen i forbindelse med at to menn er pågrepet og siktet for medvirkning til skytingen ved London Pub i Oslo 25. juni.
Politiadvokat Børge Enoksen i forbindelse med at to menn er pågrepet og siktet for medvirkning til skytingen ved London Pub i Oslo 25. juni.

Politiet: Relasjon mellom de fire siktede etter barskytingen i Oslo

Politiet opplyser at det er en relasjon mellom Arfan Bhatti, Zaniar Matapour og de to andre som er siktet etter barskytingen i Oslo sentrum natt til 25. juni.

Publisert

To menn ble i helgen pågrepet i Oslo og siktet for medvirkning til terrorhandling i forbindelse med saken. Pågripelsene foregikk udramatisk.

Fra før er Arfan Bhatti og Zaniar Matapour siktet i saken, sistnevnte for å ha gjennomført selve handlingen.

– Det er en relasjon mellom alle de fire siktede i saken, sier politiadvokat Børge Enoksen til NTB, men ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene.

Terrorhensikt

Enoksen sier at grunnlaget for siktelsen av de to siste pågrepne er det omfattende etterforskningsmaterialet som er samlet opp i løpet av etterforskningen, blant annet med 570 vitneavhør og utallige elektroniske beslag.

– Vår hypotese om at handlingen hadde en terrorhensikt er styrket. Det er for tidlig å si om de er knyttet til det ekstreme islamistmiljøet, men å finne ut mer om bakgrunnen til alle fire er sentralt i etterforskningen, sier han.

Kjent av politiet

De to som ble pågrepet i helgen, en mann i 30-årene og en mann i 40-årene, er kjent fra før av politiet.

– De har hatt befatning med politiet i tidligere straffesaker, bekrefter han, men ønsker ikke å utdype dette nærmere. Han ønsker heller ikke å kommentere om en av de pågrepne tidligere er dømt for brudd på våpenloven, men sier at det er relevant å se nærmere på straffehistorikken.

Enoksen vil ikke utelukke flere pågripelser i saken.

Powered by Labrador CMS