Nye boligblokker bygges på Løren i Oslo. Men Høyre og Ap er uenige om hvor små leiligheter man bær tillate å bygge i hovedstaden. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Høyre refser Aps leilighetsnorm i Oslo: - Unge boligkjøpere skyves ut i kulden

Høyres boligpolitiske talsperson Mari Holm Lønseth refser leilighetsnormen til det rødgrønne byrådet i Oslo. Hun mener den vanskeliggjør boligkjøp for unge.

Publisert

Normen som sier at det ikke kan bygges leiligheter som er mindre enn 35 kvadratmeter i Oslo, ble innført da Raymond Johansen (Ap) overtok som byrådsleder i 2015.

— Arbeiderpartiets politikk skyver unge boligkjøpere ut i kulden. Nå må Ap åpne for å bygge boliger med mindre areal for å slippe førstegangskjøpere inn i boligmarkedet, sier Mari Holm Lønseth (H) til Finansavisen.

Åpnet for å fjerne krav

Med dagens kvadratpriser i hovedstaden ligger nye leiligheter på den størrelsen på mellom 3 og 4 millioner kroner.

— Ved å forenkle byggenormen og øke byggetakten for mange små boliger, åpner vi for at mange flere unge kan kjøpe seg inn og få med seg prisstigningen i boligmarkedet og skattefradrag for gjeldsrenter, sier Lønseth.

Hun mener Aps eneste tiltak er økt gjeld for de unge.

Under Arendalsuka i 2016 sa Raymond Johansen at han ville åpne for å fjerne kravet på 35 kvadratmeter, men det er ikke skjedd. Konfrontert med det, svarer Oslos byrådsleder:

— Det bygges masse små leiligheter i Oslo. Noen hevder altfor mange og er bekymret for at det blir stor gjennomtrekk og dårlige boforhold.

Powered by Labrador CMS