Oslo 20200708. Hersleb videregående skole i Oslo.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Læreren forteller at voldshendelsen på skolen har påvirket han mye.

Elev dømt til ubetinget fengsel for vold mot lærer på Hersleb skole

En tidligere elev ved Hersleb videregående skole er dømt til fengsel for å ha angrepet lærer Dan Vegard Hansen i skolegården.

Publisert

I fjor ble lærer Dan Vegard Hansen ved Hersleb videregående skole i Oslo lagt i bakken av en tidligere elev. Han ble påført brudd og delvis avrevet leddbånd i kneet.

90 dagers ubetinget fengsel

Eleven, som nå er 23 år gammel, ble nylig dømt til 90 dagers ubetinget fengsel. Det skriver Utdanningsnytt. Det var Dagsavisen som først meldte saken.

Læreren forteller at hendelsen har påvirket han mye:

— Jeg går ikke i marka lenger slik jeg har gjort de siste 15-16 årene. Det har vært mitt fristed for rekreasjon, men det er det slutt på. Jeg går sjelden eller aldri på stampuben, og oppsøker ikke Botanisk hage, Gamle Oslo eller museer slik jeg gjorde før. Det er nok riktig å si at jeg har isolert meg i kjølvannet av voldshendelsen.

Rette instanser ble ikke varslet

Saken ble ikke meldt inn i skolens HR-system på korrekt måte. Rektor Astrid Grytte sier det er forklaringen på hvorfor verken Arbeidstilsynet, NAV eller forsikringsselskapet ble varslet.

Rektor mener dette et læringspunkt for skolen. Hun var selv delvis vitne til hendelsen, og fulgte opp læreren med en samtale rett etterpå. Personalansvarlig hadde også en samtale samme dag.

— Hendelsen ble rapportert i HR og læreren ble tilbudt hjelp fra bedriftshelsetjenesten. Dette er vanlig prosedyre hos oss i slike saker. I ettertid er lærer tett fulgt opp, spesielt av personalansvarlig, men også av rektor gjennom samtaler og sms, sier han.

Tilbake i jobb på skolen

Hansen ble sykemeldt i en periode etter hendelsen, men har etter vinterferien i år vært tilbake i full jobb på Hersleb videregående skole.

Bakgrunnen for voldshendelsen var ifølge Dagsavisen en konflikt mellom fornærmede og tiltalte knyttet til parkering i skolegården.

Powered by Labrador CMS