DEBATT

På tomten bak skolen, som tidligere ble brukt til ballspill av barna, fikk de satt opp en kunstpaviljong. Ingen vet helt hva det er, men det skal visst skje noe der til sommeren, sier Vibeke Skrent som er mor til to barn på Løren skole.

– Handlinger sier mer enn ord. Et hjertesukk fra en mor om Økern

- Så har den evige sagaen om Økern torgvei 6 blitt avsluttet. Politikerne, som for lengst har solgt sjelen sin til utbyggere, fikk det som de ville. De må ha penger, da må bomiljøet ofres. Beboerne, som ønsket en stor park på Økern Torgvei 6, må godta boliger, hvis ikke har ikke Oslo kommune råd til å lage en mindre park.

Publisert

Dette sier jo ikke politikerne mer enn i bisetninger selvfølgelig. De er opptatt av å selge inn hvor storfornøyde de er, disse planene er jo fantastiske! 

«Man vil kunne kjøpe en is eller bolle i parken», sier Line Oma (Ap), som var med på stemme gjennom forslaget. Som om hun snakker med barn som skal fristes med på en tur de ikke vil. 

Vi som bor her skjønner nemlig ikke at det er dette vi trenger. All erfaring vi har fått etter å ha bodd i byutviklingsprosjektet Hovinbyen i 10 år, er ikke verdt å høre på. 

Politikerne har vært på en befaring må vite og sett at dette blir veldig bra!

– Ser ikke helheten

For det som skal bygges skal ha kvartaler og være ‘lave’ blokker. «Til inspirasjon for andre utbyggere» fortsetter Ap-politiker Line Oma. 

Tusen takk Ap, MDG og Høyre for at dere bruker et potensielt parkområde som showrom! 

Hva med å heller styre utbyggerne i den retningen gjennom en helhetlig områdestrategi? 

For dette går på å se helheten. Hvis parken hadde vært del av et område med lav bebyggelse, andre parker og lignende så hadde ingen skreket høyt over størrelsen. 

Men Løren har blitt bygget tett, uten parker eller store grøntområder. Og på Økern skal det bygges høyt, veldig høyt. 

Det er derfor beboere ser på med gru når den siste store kommunale tomten nå forsvinner. 

Toget har gått for å «inspirere» utbyggerne i dette området og Oslo Kommune setter punktum ved å gi oss enda flere boliger.

Vår erfaring betyr ingenting

Jeg tror egentlig ikke det kommer fra et vondt sted. Jeg tror faktisk at politikerne har overbevist seg selv om at dette er veldig bra. 

Så får heller skammen komme om 20 år når de innser at de stod på feil side av byutviklingshistorien.

For det er jo det som er interessant, at de som ikke bor her tror de vet bedre enn beboerne. 

Alle erfaringer vi har gjort oss. Vi som lever i det, vi som hver dag sender barna våre på skolen med for liten skolegård hvor det kun er asfalt eller til en idrettsklubb med nedslitte lokaler, for få utearealer og inntaksstopp. 

Vi får jo en park, da skal vi takke og bukke. Selv om den ikke er så stor som vi ønsker. Selv om den er lang, smal og har dårlige solforhold i skyggen av blokkene.

 Godt at vi har politikere som kan hjelpe oss med å se hva som er rett for oss og nærmiljøet!

– Ingen er imot boligbygging, men...

Og som en disclaimer, ingen her er imot boligbygging. Vi har levd med det i mange år og vil leve med det i mange år fremover. Det vet vi. 

Det betyr også at vi har fått noen erfaringer av massiv boligbygging som man bør høre på.

Det bygges fortsatt tusenvis av boliger i området og nærmiljøet har byggeplasser på alle kanter med alt det medfører av tungtransport og byggestøy. 

Utbyggerne har storkost seg i området, Oslo kommune har gitt tillatelser an mass uten å følge opp med sosial infrastruktur eller å se alt i sammenheng. 

Barneskolene i området har sprengt kapasitet. Hvilken skole alle de som flytter inn i alle boligene på Økern Torgvei 6 (og resten av området) skal gå på har ingen tenkt på. 

Kanskje AP og MDG egentlig vil ha barnefamilier ut av byen, ikke motsatt som de sier? 

Handlinger sier tross alt mer enn ord.

– Det skal visst skje noe der til sommeren.

Raymond Johansen uttaler at byplanleggingen må se bort i fra lokalt engasjement og fakkeltog. Her på Løren og Økern har vi vært ganske så stille frem til nå. 

Kanskje for stille og stolt for blindt på at kommunen har en plan og vil oss godt, når sannheten har vært at de bryr seg veldig lite. 

Økern Torgvei 6 har ligget brakk i mange år. Å få bruke deler av tomten mens man venter på reguleringen til en ballbinge/utvidet skolegård har man fått nei til. Vi må vente på omreguleringen. 

Så kommer utbyggerne med et Ombrukstelt og da fikk de det til på noen uker. 

Alle tillatelsene kom raskt i orden til et prosjekt som medfører enda mer tungtransport i skoleveien til barna våre. 

På tomten bak skolen, som tidligere ble brukt til ballspill av barna, fikk de satt opp en kunstpaviljong. Ingen vet helt hva det er, men det skal visst skje noe der til sommeren.

Barna i området trengte en kunstpaviljong mer enn en ballplass mente kommunen. Og alt dette er samtidig som TILLIT lyser mot oss fra høyblokken på Økern. 

Politikerne må jo også se komikken i det.

– Var ikke viktig

Aldri før har området vært så engasjert. Vi har involvert barn, idrettsklubber og beboere. 

Vi har skreket «Leve, ikke bare bo!», drevet med lobby virksomhet og flere ildsjeler har brukt utallige timer på å finne på alternative løsninger. 

Da gjør det vondt å innse at slaget er tapt og politikerne ikke hørte på oss mer enn at FAU nå skal «involveres». 

Det er vondt for barna og se at lokaldemokratiet ikke fungerer. At all erfaring vi som bor i utbyggingsområdet har fått ikke var viktig. 

Samtidig har slaget vært tapt lenge for oss som allerede har barn på skolen. De kommer aldri til å oppleve alle fasilitetene som nå ‘skal utredes. 

De har blitt ofret på alteret av politikere som ikke ser alvoret eller rett og slett ikke bryr seg. Hva som er verst vet jeg faktisk ikke.

Powered by Labrador CMS