Sagene IF Rugby i sitt tradisjonelle sort og hvite drakter. Her fra en kamp mot Blindern i april. Foto: Arvid Sivertsen
Sagene IF Rugby i sitt tradisjonelle sort og hvite drakter. Her fra en kamp mot Blindern i april. Foto: Arvid Sivertsen

Norges beste rygbylag, Sagene IF Rugby, utfordrer svenske Spartacus. Storkamp lørdag

På lørdag braker de, bokstavelig talt, sammen på Voldsløkka. Da er det rugbykamp mellom de regjerende norgesmesterne i femtenmannsrugby og gjestene Spartacus.

Publisert

Nå er ikke dette den «originale» Spartacus fra området sør for Arendalsgata på Sagene. Laget som startet Arbeidernes Idrettsforbund og arbeideridrettslagene i Norge. Klubben Spartacus som var så betydningsfull at prominenser som Trygve Lie, FNs første generalsekretær, landsfaderen Einar Gerhardsen og flyktningen, senere ordfører i Berlin og forbundskansler i Vest-Tyskland, Willy Brandt, var medlemmer.

Denne utgaven av Spartacus kommer fra Partille utenfor Gøteborg og er en av Sveriges beste rugbyklubber. Men det historiske suset henger fortsatt i navnet. Det bør rykke i nostalgien hos gamle Sagene-folk.

Ubeseiret i Norge

Alt ligger til rette for en folkefest på Voldsløkka fra kl 15. Nybegynner-publikummere kan få en innføring i sporten og reglene for rugby fra klokken 14.20 i det nye klubbhuset til Sagene IF på Voldsløkka. Egne kampverter vil være ute blant publikum for å svare på spørsmål underveis.

Bakgrunnen for kampen er at Sagene IF Rugby spiller en del kamper i den svenske rugbyserien for å utvide sesongen med flere kamper enn det den hjemlige serien byr på. Denne satsingen gir resultater. Sagene har ennå til gode, i sin historie, å tape en femtenmannskamp i den norske rugbyserien.

Powered by Labrador CMS