Foto: Knut Bry

Fotograf Knut Bry tok bilder av øynene til mindreårige asylsøkere. Denne uka var ungdommenes blikk festet på Stortinget. Se fotoene

Fører Norge en politikk som gjør at stortingsrepresentantene kan se ungdommene i øynene? spør arrangørene av markeringen foran Stortinget.

Publisert

Antirasistisk Senter, Refugees Welcome Norway og Norsk Organisasjon for Asylsøkere markerte sin støtte for afghanske asylsøkere. De viste frem bilder av den anerkjente fotografen Knut Bry. Han har tatt bilder av øynene til 26 mindreårige asylsøkere fra Afghanistan.

– Dette er ungdommer som ønsker å bidra til det norske samfunnet, men som i stedet møter den strengeste asylpolitikken i Europa. Det er på tide å se mulighetene som ligger i disse ungdommene, ikke bare returstatistikk, sier arrangørene bak markeringen.

Knut Bry er en prisbelønnet fotograf. Han har også jobbet som frivillig i asylleiren Pikpa på Lesvos. Tiden han tilbrakte i leiren resulterte i boken "Pikpa", som gir oss et unikt innblikk i hverdagen i en flyktningleir, om menneskene og solidariteten der.

La oss holde kontakten og husk å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Asylsøkernes blikk på Stortinget
Asylsøkernes blikk på Stortinget
Asylsøkernes blikk på Stortinget
Asylsøkernes blikk på Stortinget
Asylsøkernes blikk på Stortinget
Powered by Labrador CMS