Hærverk og tyveri av Pride-flagg er uakseptabelt, mener ordfører Marianne Borgen (SV). Hun fikk med seg samtlige partier i bystyret på å utvide av flagging på Rådhuset.

Ordføreren fikk med seg alle: Samtlige Oslo-partier svarer på Pride-hets med utvidet flagging

I flere år har regnbueflagget vaiet fra Oslo rådhus under halve Pride-festivalen. Men i år samler alle bystyrepartiene seg bak å utvide flaggingen. Det er samtlige politikeres svar på hærverk og tyveri av Pride-flagg i byen den siste tiden.

Publisert

— Jeg foreslår at vi starter tidligere med flagging nå. Jeg forslår at vi endrer vårt tidligere vedtak og begynner med flagging allerede mandag 21. juni, sa ordfører Marianne Borgen (SV) til gruppelederne i samtlige av bystyrets partier.

Forslaget fremmet Borgen under mandagens møte i bystyrets forretningsutvalg. Som er bystyrets variant av Stortingets presidentskap.

— Uakseptabelt og trist

Vanligvis har Oslo kommune heist Pride-flagget på Rådhuset midtveis i festivaluka, og latt det svaie fra flaggstengene til og med avslutningen lørdag. Men i år er situasjonen annerledes, påpekte ordføreren til gruppelederne i bystyrepartiene.

En av rådhusvaktene heiste ett av mange Pride-flagg i 2019. Nå skal regnbueflaggene pryde Rådhuset dobbelt så lenge.

— Som dere alle har merket dere så har det vært mange triste ting som har skjedd. Ved skoler er det blitt revet ned flagg og flagg er blitt brent. Det har vært en situasjon i byen som alle vi som sitter her ikke synes er ok i det hele tatt, sa Marianne Borgen.

— Det er uakseptabelt og trist, så jeg foreslår at vi synliggjør vår solidaritet og ønske om en mangfoldig by litt tidligere enn det vi opprinnelig hadde vedtatt, sa ordføreren.

— Markering av mangfold og inkludering

Samtlige partier stilte seg umiddelbart bak ordførerens forslag. Og dermed svarer alle byens politikere hetsen av Pride og regnbueflagget med å tydeliggjøre hva Oslo skal stå for.

— Jeg støtter forslaget fullt ut. Dette er en god idé. Så synes jeg det er utrolig trist å se at Pride-flagg ved skoler rundt i byen tas ned, sa Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg.

— Jeg håper skolene kjøper nye flagg og heiser dem høyt opp. De skal vaie i vinden og markere mangfold og inkludering i byen vår, sa Rygg.

Powered by Labrador CMS