Et nytt Oslo fengsel vil etter alt å dømme ikke bli plassert på Bredtveit der det nå er et kvinnefengsel. Det er ikke flertall i bystyret for dette, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier nå at han har gitt opp kampen for å få dette til.

Raymond Johansen gir opp kampen for nytt Oslo fengsel i kommunen. – Saken er død og begravet

Det er ikke flertall i bystyret for å legge nye Oslo fengsel til Bredtvet. Og staten har gitt uttrykk for at de ikke vil overkjøre Oslo kommune.

Publisert

Byrådslederen har i mange år jobbet for at nye Oslo fengsel skulle bygges innen kommunen, men nå gir han opp, ifølge Avisa Oslo.

– Jeg har prøvd alt jeg kan, men nå er saken død og begravet, sier han til avisen.

Årsaken er at Høyre har bestemt seg for at de ikke støtter å bruke Bredtvet som lokasjon. De vil i stedet fremme et forslag om å sikre området rundt dagens fengsel på Bredtvet som friområde for fremtiden.

Blir trolig utenfor Oslo

Ifølge Statsbygg og Justisdepartementet er Bredtvet den eneste egnede tomten innenfor Oslos kommunegrenser. Johansen har derfor nå informert justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) om at det ikke er flertall for denne løsningen.

Et nytt Oslo fengsel vil dermed trolig legges utenfor Oslo kommune, såfremt staten ikke overkjører bystyrets ønske. Tidligere har imidlertid staten gitt uttrykk for at de ikke kommer til å gjøre dette.

Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg, sier til avisen at utredningen til Statsbygg har sett på flere områder som er aktuelle, og som ikke møter den samme motstanden lokalt som Bredtvet, og at disse områdene må sees nærmere på.

Powered by Labrador CMS