Folkene bak det nye serveringstilbudet i St. Hanshaugen-parken legger siste hånd på verket mens de venter på skjenkebevilling. De håper på å åpne i neste uke hvis de får skjenkebevillingen da, fortalte de når VårtOslo var på besøk for å ta bilder i dag, lørdag 21. juli. I verste fall vurderer de å åpne før skjenkebevilling er på plass, men folk forventer å kunne kjøpe seg en øl, så det vil de helst unngå. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Fortsatt ingen servering i St. Hanshaugen-parken. Burde byråd Berg ta sin hatt og gå?

� I saken om servering i St. Hanshaugen-parken ser vi bymiljøetatens ufattelige sløsing med skattebetalerens penger. Byråd Berg er ansvarlig for etatens unnlatelser, skriver lederen i St. Hanshaugen bydelsutvalg.

Publisert

Endelig ser det ut til å kunne bli uteservering i St. Hanshaugen-parken. Det har vært jobbet hardt den siste uken med å sette stedet i stand og jeg tror det blir fint. Men til hvilken pris?

Byråd Lan Marie Nguyen Berg er ansvarlig for Bymiljøetaten, det betyr at hun er ansvarlig for hva de gjør, hvordan Bymiljøetaten bruker penger og også for hva Bymiljøetaten ikke gjør – det vil si for Bymiljøetatens unnlatelser.

Urealistisk tilnærming

Forrige drifter av serveringen gikk konkurs i desember 2017 og i januar 2018 tok jeg som leder for bydelsutvalget på St. Hanshaugen opp med Bymiljøetaten at det var viktig å få på plass en uteservering i sommer.

Dette ble fulgt opp av Høyre på Rådhuset. Bymiljøetaten sa da at de planla at foodtrucks skulle være fast i parken. Alle unntatt Bymiljøetaten har skjønt at det var en utopisk ide, fordi selve konseptet med foodtrucks er at de flytter rundt.

Allikevel var det først i møte med meg 19. juni at Bymiljøetaten sa at de hadde fått avklart at foodtrucks ikke var interessert i å stå fast i St. Hanshaugen-parken. Ufattelig at denne avklaringen skulle ta så lang tid.

I tillegg til den vanlige serveringsdesken i St. Hanshaugen-parken, kommer det tre foodtrucks i følge firmaet back. Den ene satser på mat fra kullgrill, den andre på taco, og den tredje er en kaffebar i regi av personen bak nabolagskafeen Kaffegram i Stockfleths gate på Sagene. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Vi fant en rask løsning

Møtet den 19. juni handlet kun om hva som kunne gjøres for å få på plass raskt en midlertidig servering for sommeren 2018.

Vi diskuterte at dersom leien for grunnen var under 100.000 kroner, kunne uteområdet leies ut uten offentlig anbudskonkurranse, noe som ville være tidsbesparende.

Flere var interesserte og 20. juni stod flere lokale restauratører klare til sammen å starte opp 1. juli.

De hadde et felles konsept og alle hadde tre ukers ambulerende skjenkebevilling. De krevet ingen penger fra Bymiljøetaten, men var villig til å betale en leie for grunnen på kroner 99.900.

Men nei...

Bymiljøetaten valgte å si takk nei, og lyste istedenfor ut en anbudskonkurranse. Altså automatisk en måneds utsettelse med å komme i gang.

Anne Christine Kroepelien (H), leder i St. Hanshaugen bydelsutvalg. Foto: Privat

I forrige uke tildelte Bymiljøetaten kontrakten til en tilbyder uten skjenkebevilling, og det er derfor fortsatt usikkert når det faktisk blir uteservering.

Sløseri med penger

I tillegg: Bymiljøetaten betaler 200.000 kroner til den som har fått kontrakten for å sette stedet i stand og krever INGEN leie for grunnen.

Så mens Bymiljøetaten kunne fått en inntekt på circa 100.000 kroner og spart 200.000 kroner, bruker de 200.000 kroner for et midlertidig tiltak og går glipp av inntekter.

I tillegg er uteserveringen forsinket med minst to måneder. Dette er rett og slett sløsing med skattebetalernes penger. Det siste året har jeg flere ganger hørt fra Bymiljøetaten at de ikke har penger til andre tiltak, og nå skjønner jeg hvorfor...

Et stygt eksempel, byråd Berg

Denne saken er et eksempel på byråd Lans totale unnlatelse av å prioritere andre prosjekter enn sine egne.

Den er et stygt eksempel på mangel på handling, inkompetanse og sløsing med skattebetalerens penger.

Hvis ikke byråd Berg klarer å styre Bymiljøetaten bedre burde hun ta sin hatt (lue?) og gå?

Powered by Labrador CMS