DEBATT

Jeg har i grunn tenkt at jeg skal møte opp til dette møtet jeg også, da altså som del av en protest på utsiden, sier skribenten Shoaib Sultan.

– Gruppering samles i hemmelighet rundt antisemittisk budskap i Oslo neste uke. Jeg håper flest mulig protesterer

Gruppering arrangerer seminar om den jødiske lobbyen, i neste uke. Ifølge enkelte rykter samarbeider de med en sjiamuslimsk gruppe for å få dette til. Om dette medfører riktighet, bør de tenkte seg godt om.

Publisert

Hans Olav Brendberg, kjent for å spre antisemittisme, skal visstnok ha et seminar her i Oslo neste uke. Nærmere bestemt 28. november. Her skal han snakke om «den jødiske lobbyen», eller altså «den j_diske lobbyen», som han selv liker å kalle det. Det blir jo mindre … eh … whatever.

Enn så lenge er det hemmelig hvor dette skal arrangeres, men det skal etter enkelte rykter visstnok være en sjiamuslimsk gruppe han samarbeider med for å få dette på plass. Om noen skulle være litt i tvil om hva dette egentlig betyr eller om man ikke helt kjenner til Brendberg, så kan det kanskje hjelpe for å forstå dette at med på seminaret er sånne personer som Hans Lysglimt Johansen.

Et krympende fikenblad av legitimitet

Brendberg skjuler seg bak et stadig krympende fikenblad. Men make no mistake, det dreier seg om antisemittisme.

Jeg kan skrive litt mer om hva disse står for ved en senere anledning, men for de innvidde ser man hvor landet ligger gjennom profilbildet av Brendberg med en ananas. Anna Aronsen Oftedall har skrevet godt om dette her i Utrop:

Gjennom nettopp slike valg plasserer Brendberg seg selv i landskapet. Andre velger selv om de vil plassere seg sammen med ham. Muslimer har ingenting å tjene på omfavnelse av disse kreftene, snarere tvert imot.

Viktig å ta avstand

Er det noe sannhet i ryktene om at en sjiamuslimsk gruppe arrangerer et møte sammen med disse elementene håper jeg virkelig de tenker seg om et par ganger til. Nå håper og tror jeg selvsagt at dette ikke medfører riktighet, muslimer i Norge fortjener bedre enn å sette seg selv i gruppe med hatefulle antisemitter.

Kampen mot israelske overgrep fra palestinsk side likeså! Min erfaring med propalestinske grupper er at de, svært ofte i alle fall, er godt kjent med og obs på slike krefter og er flinke til å dytte disse fra seg.

Muslimske grupper er ikke nødvendigvis kjent med dem, og kan derfor risikere å komme helt feil ut. Dessuten, de personlige historiene kan forvirre også, fordi for eksempel Brendberg jo har en fortid i Rødt. Andre kommer fra helt andre partier. Viktig å huske på da at det ikke er viktig hvor de har vært, men at det er hvor de er nå som teller.

Norges bruneste krefter

Hans Olav Brendberg er nå i selskap med de aller bruneste kreftene i Norge, og de skal være med på dette møtet. Heriblant også en del rabiate islamofober.

En annen som kommer er nemlig Torgeir Bjelland, med fortid fra det rasistiske partiet Norgespatriotene. De samler bredt, for rasister kan man finne på veldig ulike steder, eller man kan snakke om hesteskoteorien.

Muslimer bør uansett ikke plassere seg i en situasjon hvor man likestilles med disse, og der stiller man seg åpen for angrep om man gjør.

Jeg har i grunn tenkt at jeg skal møte opp til dette møtet jeg også, da altså som del av en protest på utsiden.

Jeg håper i grunn å se mange muslimer delta, men da på utsiden sammen med meg og andre som er med for å protestere mot antisemittene på innsiden. Er man på innsiden kan man si hva man vil, da har man selv plassert seg på antisemittenes side.

Antisemittismen må aldri normaliseres, men bekjempes.

HANS OLAV BRENDBERG HAR FØLGENDE KOMMENTAR:

– Dette er et åpent møte, hvor også Shoaib Sultan er velkommen til å delta og diskutere. Det er litt merkelig at han vet hva slags budskap som skal legges frem på et åpent møte, før det er holdt.

Det blir litt vanskelig å diskutere med den synske Mysil Bergsprekken, fra Flåkypa Grand Prix.

Vi har sagt på forhånd at vi skal innlede om den jødiske lobbyen fra slutten av 1800-tallet. Denne handlet om jødiske interesser og borgerrettigheter. Jeg vil gå gjennom hva denne historien består av.

Vi har lagt ut en tittel på møtet, ikke noe mer. Det ligger ikke noe i begrepet jødisk lobby om denne er positiv eller negativ. Man må ha en kritisk debatt om ting for å kunne skille det positive fra det som er problematisk.

Dette er en ekstrem form for mistenkeliggjøring, og jeg ser meg ikke forpliktet til å gå inn i en debatt på det grunnlaget. Jeg kjøper ikke å forholde meg til andres fantasier.

Powered by Labrador CMS