Store vannmengder skaper trafikkfarlige situasjonen for myke trafikanter i krysset Hausmanns gate og Nylandsveien på Grønland.

Skal du krysse veien ved Hausmanns bru er det lurt å ha svømmeknappen. — Noe av det verste jeg har opplevd. På tide å få på plass et kumlokk, sier lokale Anita

Været har den siste uken levert store vannmengder til byen. Ved rundkjøringen der Lakkegata møter Nylandsveien fikk Grønlands-boer Anita Angell seg litt av en overraskelse. — Her er det umulig å komme trygt over med barnevogn!

Publisert

Den siste tidens kulde og mildvær har ført til store trafikale utfordringer for både myke trafikanter og bilister over hele byen. Sentralt på Grønland fikk Anita Angell seg en liten overraskelse. Starten på gangfeltet ved rundkjøringa der Lakkegata møter Nylandsveien på Grønland var som en liten innsjø.

— Dette er noe av det verste jeg har opplevd her. For folk med barnevogn vil det nesten være umulig å krysse gata sikkert, da de ikke kommer seg over gangfeltet, sier en opprørt Angell til VårtOslo.

— Direkte trafikkfarlig

Forholdene rundt fotgjengerfeltet mener Angell kan beskrives som direkte trafikkfarlige.

Anita Angell mener det er på tide å få på plass et kumlokk ved gangfeltet på Grønland.

— Skal du komme deg over veien uten å bli søkkvåt, må du krysse gata langt unna gangfeltet. Ved en så trafikkert gate som dette blir det da direkte trafikkfarlig, mener hun.

Som en som daglig benytter seg av mange av gatene i bydelen mener hun denne overgangen er særdeles vanskelig å krysse.

— Vanndammer rundt fotgjenger er ikke et uvanlig syn på Grønland, men denne tar kaka hva størrelse og krysningsproblemer angår, mener Angell.

— Mange bilister tar ikke hensyn

Torsdagens oppdagelse av hvor vanskelig forholdene er for gående i området kommer likevel ikke som noe direkte sjokk på Angell.

— Det var jo slik i fjor også. Jeg hadde jo håpet at kommunen hadde fått på plass det kumlokket som helt klart mangler i løpet av et år, sier hun oppgitt.

Det er heller ikke bare det å krysse fotgjengerfeltet uten vadestøvler som byr på utfordringer for de gående. Når du står og venter på grønt lys for å krysse veien, er sjansene store for at du blir sprutet ned av biler og busser som passerer i god fart.

— Mange bilister tar ikke hensyn til at de kan komme til å sprute ned folk på fortauet og bare kjører på, forteller Angell.

Vanndammen som skaper problemer der Hausmanns gate møter Nylandsveien.

Etterlyser kumlokk for å løse problemene

Hun opplevde likevel en litt artig detalj når det gjaldt bilistenes kjøremønster på turen torsdag.

— Da jeg stod og filmet med kamera så du klart at bilistene sakket på farten for ikke å sprute ned de som stod på fortauet. Så fort jeg tok bort kameraet ble de mer ivrige igjen, sier fotgjengeren.

Nå mener hun det er på høy tid at det kommer et kumlokk på plass på stedet, slik at man i framtiden slipper problemene med å krysse gangfeltet sikkert når værgudene ikke viser seg fra sine beste sider.

Bymiljøetaten har grunnet juleferie ikke besvart VårtOslos henvendelse i saken.

Powered by Labrador CMS