Marian Hussein har vært vara for SV på Stortinget. Fra neste høst vil hun sannsynligvis få en fast plass.

Marian Hussein (SV) blir første faste representant på Stortinget med bakgrunn som flyktning

SV har aldri har nominert en person med innvandrerbakgrunn til fast plass på Stortinget før. Men i kveld får Marian Hussein (34) trolig den sikre andreplassen på SV-lista fra Oslo.

Publisert

En enstemmig nominasjonskomite har satt Marian Hussein på en sikker andreplass, bak Kari Elisabeth Kaski, foran stortingsvalget neste høst.

Tredjeplassen er det tidligere SU-leder Andreas SJalg Unneland (26) og stortingspresentant Petter Eide (61) som kriger om. Førstnevnte har flertallet fra nominasjonskomiteen i ryggen, mens Eide har mindretallet.

Marian Hussein er også den første representanten med somalisk bakgrunn og med hijab på Stortinget. Hun kom til Norge som tiåring, er utdannet som vernepleier og jobber i NAV.

Tenker på flyktningbarna

— I dag har jeg tenkt mye på Mustafa Hasan, som kom til Norge som seksåring og som nå skal kastes ut av landet. Det er mange barn med flyktningbakgrunn som vokser opp i Norge. Deres historie er også min historie, sier Hussein til Klassekampen.

Det er meldt 612 delegater med stemmerett til kveldens digitale nominasjonsmøte for SV. Oslo SV er et at få partifylkeslag der alle medlemmer har stemmerett når stortingslista skal avgjøres.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS