Oslo kommune ønsker å overtra driften av Losætra i Bjørvika fra Bjørvika Utvikling. Foto: Kristian Velkovskij

Bybonden er en suksess. Nå vil kommunen sørge for at prosjektet ikke blir nedlagt

Kommunen ønsker å overta ansvaret for Losæter og bybonden i Bjørvika for å forsikre seg om at prosjektet ikke blir nedlagt når Bjørvika er ferdig utviklet.

Publisert

Siden sommeren 2015 har Losæter i Bjørvika vært et senter for urbant landbruk og kunst.

Her har kunst og jordbruk møttes blant eldhus med bakeovner, levende matjord, åker med urkorn og diverse aktiviteter. Siden starten har Bjørvika Utvikling vært ansvarlige for driften. Nå ønsker kommunen, på sikt, å overta ansvaret for å sikre prosjektet også i framtiden.

— Bybonden har etter vårt syn blitt en suksess, og vi mener det er viktig å ta vare på det positive engasjementet som er på Losætra når Bjørvika er ferdig utviklet. Dette ønsker vi å bidra til. Plan- og bygningsetaten er i gang med en reguleringsprosess for området, og Bymiljøetaten vil bli trukket inn i prosessen, sier presseansvarlig i bymiljøetaten, Monica T. Olsen til Vårt Oslo.

Bymiljøetaten vil ha skolehage

Bybonde Andreas Capjon har blitt frontfiguren for arbeidet på Losæter. Han er godt fornøyd med at det settes i gang prosesser for å sikre at driften videreføres også etter at utbyggingen i Bjørvika er ferdig.

Bybonde Andreas Capjon kan i framtiden få kommunen som arbeidsgiver. Foto: Lene Neverdal

— Jeg dyrker jorda, så får andre ta seg av de større tingene. Det er godt å se at det er prosesser på gang for å sikre framtiden til Losætra, sier han til VårtOslo.

Utviklingen i Bjørvika går framover med stormskritt. Et av prosjektene som nå er på planleggingsstadiet er en barne- og ungdomsskole i området.

Bymiljøetaten mener at Losæter kan bli et viktg innslag i skolehverdagen for skolens framtidige elever.

— I forbindelse med skolen bør det etter vårt syn planlegges en skolehage, som gjerne kan driftes i samarbeid med Losætra, skriver divisjonsdirektør Kjetil Storaas-Hansen i et notat til byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Den framtidige utviklingen av Losæter og området rundt er del av en større plan som nå er til behandling hos plan- og bygningsetaten.

Powered by Labrador CMS