Byråd Hanne Marcussen klippet snora og åpnet Iladalen aktivitetsanlegg. Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (tv) og Iladalens venners Tommy Gulliksen applauder barna fra Vøyensvingen barnehage. Foto: Anders Høilund

Slutt på at solbadere får fotballer i engangsgrillen. Iladalen får kunstgressbane

Naboer av Iladalen har fått et nytt anlegg å leke seg i. Her fins en splitter ny fotballbane, bordtennisbord, trimapparater, klatrenett, lekeapparater og trampoliner.

Publisert

Byråd for byutvikling, Hanna Marcussen sto for snorklippingen da den nye aktivitetsanlegget i Iladalen park ble offisielt åpnet denne uken.

I aktivitetsanlegget finnes det sykkeløvingsbane for de yngste, trimapparater, klatrenett, lekeapparater, trampoliner, bordtennisbord og aller størst, en kunstgressbane for fotball, helt uten gummikuler.

Byråd Hanna Marcussen holder åpningstalen. Barna fra Vøyensvingen barnehage venter på å få slippe til. Foto: Anders Høilund

— Ønsket om å få et eget sted å spille fotball var noe av det som gjorde at Iladalens venner for seks-sju år siden startet med å planlegge aktivitetsanlegget. Til nå har fotballeken foregått blant solbadere og grillere nede i selve parken. Det har lett for å bli konflikter av slikt, sier lederen for Iladalens venner, Tommy Gulliksen (37)

Han påpekte i sin tale at Iladalen var å regne som naboenes store felles hage.

Stolte naboer

Nabo Kine Liholm snakket varmt om Iladalen, bydelen og Ila Kirke, som ligger få meter fra aktivitetsanlegget. Hun er stolt over at parken har blitt kalt Norges mest miljøvennlige park.

Sogneprest Knut Rygh i kamp mot Iladalens venners Kine Liholm. Foto: Anders Høilund

— Vøyensvingen barnehage ble bygget i en tid da utearealene ikke ble ansett som så viktige som i dag. Derfor har de liten uteplass. Barnehagen bruker i stedet Iladalen park som sitt uteområde, fortalte Liholm, før hun og sogneprest i Sagene og Iladalen Menighet, Knut Rygh kastet seg ut i et bordtennisoppgjør. Slik ble også bordtennisbordet offisielt åpnet.

Det var barna fra Vøyensvingen barnehage som først fikk prøve sykkeløvingsbanen. Senere fikk de sparke i gang fotballen på den nye kunstgressbanen.

I Iladalen skal alle være like

— I Iladalen skal alle være like. Vi vet at barn fra både Vøyensvingen og fra de kommunale leilighetene i Søren Jaabæks gate leker og spiller fotball sammen her, og slik skal det også være, sa Tommy Gulliksen.

Midler og kunnskap til utbyggingen har kommer fra et spleiselag mellom blant bydel Sagene, Omsorgsbygg KF, Iladalens venner og fotballkretsen i tillegg har det blitt brukt midler fra byrådets satsing på torg og møteplasser.

Det er planer om en videre utbygging. Da vil det legges til rette for overvannsbehandling, med regnbad og vannspeil. Vann- og avløpsetaten er allerede på saken.

Powered by Labrador CMS