Når skumringen kom krypende ble det nesten julestemning i Bjørnehuset på St.Hanshaugen. Foto: André Kjernsli

Pratsomme, nysgjerrige og middagssultne beboere under gratis nabolagsmiddag i bydel St. Hanshaugen

Folk kom ikke av sult, men av nysgjerrighet. Noen ble overrasket over å treffe sin nærmeste nabo, andre fikk nye bekjentskaper. Bydel St. Hanshaugen duket for nabolagsmiddag i Bjørnehuset.

Publisert

Bjørnehuset på St. Hanshaugen var fylt av lokale beboere under bydelens første middagservering for nabolaget i går. På tross av minimalt med annonsering, var Bjørnehuset fylt opp av pratsomme, nysgjerrige og middagssultne naboer.

— Vi visste ikke om det kom til å komme noen. Dette er en eksperiment for å se om det er grunnlag for slike arrangementer senere, sier ernæringskonsulent Lars Magnus Ottersen (29) i bydel St.Hanshaugen.

— Jeg har drevet litt forsiktig rekruttering til arrangementet blant de eldre jeg arbeider med, forteller fysioterapeut Kristine Nordhagen (28)

Ernæringsrådgiver i bydel St. Hanshaugen, Lars Magnus Ottersen, traff godt med menyen til nabolagsmiddagen. Foto: André Kjernsli

Solid og tradisjonell høstmat

Ottersen, som har fagbrev som kokk og utdannelse innen samfunnsernæring, sto for menyen.

— Biff-lapskaus. Skikkelig tradisjonell kost, som ikke er så mye spist lenger. Vi har også vegetar-lapskaus. Alt sammen gluten- og laktosefri, sier han, mens godlukten sprer seg i Bjørnehuset.

Bydelen er kjent for gatefest og rullatorløp om sommeren, men et gratis måltid som dette på høsten er noe nytt. Nabolagsmiddag var tydelig noe folk satte pris på. Svært mange stakk innom.

Mens skumringen trengte seg på i parken utenfor, satt praten og latteren løst inne i det koselige Bjørnehuset. Navnet har huset etter at det virkelig bodde en bjørn her, for 100 år siden.

Nabolagsmiddagen ga muligheter for ikke bare å få en gratis middag, men også å treffe folk. Foto: André Kjernsli

Populær lapskaus

Så god var lukten at det plutselig befant seg en hund inne i lokalet. Ett minutt etter kom  hundens eier. Hunden hadde stukket av fra en lufterunde i parken og fulgte godlukten mot biff-lapskausen.

Rundt klokka 16 begynte Bjørnehuset å fylles opp av middagsultne naboer. Praten gikk og lapskausen fikk ben å gå på.

Denne fem uker gamle jenta var kveldens yngste middagsgjest. Foto: André Kjernsli

Møteplass for naboer

— Jeg leste om arrangementet på Facebook. Nabolagsmiddag er et slikt flott ord, så dette ville jeg være med på, sa Helga Andersen. Hun satt sammen med bydelsoverlege Ingunn Haakerud.

— Dette kan bli en viktig møteplass mellom generasjoner. Nabolagsmiddagen er ikke rettet mot noen spesielle. I vår bydel er 57 prosent av alle boenheter bebodd av kun én person. Den som ikke ønsker å spise alene og som ikke vil gå på restaurant, kan komme hit. Her er det gratis. Alle er hjertelig velkomne, sier Haakerud.

— Dette passet jo perfekt. Akkurat i dag hadde jeg ikke lagt noen middagsplaner. Det hørtes hyggelig ut med en nabolagsmiddag, sa Ingeborg Sæther fra Linderen, som kom innom sammen med sønnen Kasper.

Powered by Labrador CMS