Amedia eier blant annet Nettavisen, og milliardkonsernet har nå kjøpt opp samtlige lokalaviser i hovedstaden bortsett fra frittstående VårtOslo og Akers Avis Groruddalen.

Amedia med epost også til tidligere abonnenter: Personopplysninger kan ha kommet på avveie

Amedia frykter personopplysninger til nåværende og tidligere abonnenter er på avveie etter hackerangrepet mot konsernet i jula. I Oslo eier Amedia samtlige lokalaviser unntatt uavhengige VårtOslo og Akers Avis Groruddalen.

Publisert

I en epost til alle nåværende og tidligere abonnenter skriver Amedia at personopplysninger kan ha kommet på avveie. Dette gjelder både for abonnenter på papir- og digitalavisene.

— Vi sender deg med dette informasjon om at du beklageligvis kan være berørt, gjennom at personopplysninger om deg kan ha blitt hentet ut, skriver mediekonsernet.

— Sentrale IT-systemer satt ut av drift

Eposten er sendt til alle som også tidligere har hatt kortvarige abonnement på en Amedia-avis. I Oslo vil det for eksempel gjelde Nettavisen og Avisa Oslo, som startet opp for et drøyt år siden.

— Amedia, som er eier og leverandør av sentrale tjenester for Avisa Oslo, oppdaget tirsdag 28. desember at vi er rammet av et dataangrep. Flere sentrale IT-systemer er satt ut av drift. Disse systemene benyttes av aviser som eies av, eller samarbeider med, Amedia, heter det i eposten.

Dataangrepet 28. desember førte til stans i utgivelse av Amedias papiravis. Men advarselen som er sendt ut gjelder alle former for abonnement.

— Abonnenter kan bli utsatt for svindelforsøk

Konsernet skriver i eposten at informasjon om nåværende og tidligere abonnenters bankkort og betalingsopplysninger ikke skal være berørt.

— Vi har per nå ingen informasjon om at persondata er publisert eller misbrukt på noe vis. Det kan imidlertid ikke utelukkes at navn, adresse, epost, telefonnummer, fødselsdato, abonnementsform- og historikk kan være på avveie, står det i advarselen fra Amedia.

— Om noen av dine opplysninger vil vise seg å være på avveie, kan du potensielt bli utsatt for forsøk på datamisbruk eller svindel. Vi ber deg derfor på generelt grunnlag være ekstra oppmerksom på mistenkelige tekstmeldinger, telefonhenvendelser og e-poster, skriver mediekonsernet i advarselen.

Powered by Labrador CMS