Folketett publikum på Tons of Rock.
Rockefestivalen Tons of Rock arrangeres på Ekebergsletta neste helg.

Tons of Rock med millionutbytte til eierne 

Etter en pandemi-pause i 2020 og 2021 var rockefestivalen Tons of Rock tilbake i fjor. Festivalens suksess gjorde at eierne kunne ta ut tilleggsutbytte på 20 millioner kroner. 

Publisert

2022 ble et rekordår for Tons of Rock. Festivalen samlet hele 80 000 besøkende, noe som innebar et eierne kunne ta ut et gigantutbytte på 20 millioner.

Live Nation eier 51 prosent av festivalen, og etter at de overtok kontrollen i 2019 snudde Live Nation den økonomiske situasjonen. Pandemien førte til avlyste festivaler i 2020 og 2021, men regjeringens kompensasjonsordning bidro sterkt til å snu en laber økonomisk situasjon for festivalen.

Storslått 2022-regnskap

Under pandemien mottok Tons of Rock 36,1 millioner kroner i kompensasjon for 2020. For avlysningen i 2021 fikk de ytterligere 3,5 millioner. 

Det viser 2022-regnskapet til festivalen, som arrangeres på Ekebergsletta til helga. Fjorårets festival ble et knallår for Tons of Rock, med et resultat før skatt på 36,2 millioner plusskroner.

– Vi oppnådde et svært godt resultat i 2022, og deler av dette ble tatt ut som utbytte. Dette ble gitt i tråd med eierstrukturen, det vil si at Live Nation mottok 51 prosent og øvrige aksjonærene de resterende 49 prosent, opplyser Martin Nielsen i majoritetseieren (51 prosent) Live Nation AS, til VG.

Utbyttet blir i landet

Martin Nielsen er også styreleder i Tons of Rock, og presiserer:

– Live Nations andel gikk til den norske delen av selskapet. Ingenting har gått ut av landet, sier Nielsen om selskapets utbytte på drøyt 10 millioner kroner.

Øvrige aksjonærer i Tons of Rock Festival AS er Amber AS (Mads Martinsen) med 21,4 prosent, Danica (Dan Marius Nordhagen) med 12,2 prosent, Stemmehaugen AS som eies av festivalens daglige leder, Jarle Einar Kvåle, med 10,3 prosent og Roundabout AS som eies av tidligere festivalsjef Svein Bjørge med fem prosent.

Powered by Labrador CMS