Ildsjelene bak Gamlebyen sport og fritid frykter planer fra boligbyggelaget USBL kan true anleggets framtid.

Boligbyggelaget USBL vurderer å sette opp en blokk rett ved aktivitetsparken til Gamlebyen sport og fritid

Boligbyggelaget USBL har startet en utredning for å bygge boliger i St. Halvards gate 4, akkurat der klubbhuset til Gamlebyen sport og fritid ligger.

Publisert

De siste 20 årene har Alto Braveboy og andre ildsjeler brukt mye av tiden sin til å bygge opp aktivitetsparken under Dyvekes bru. I dag inneholder Gamlebyen sport og fritid blant annet skatepark, sykkelverksted, kulturhus og den store lekeparken «Byen i skyen».

For to uker siden ble ildsjelene bak aktivitetsparken kjent med at boligutvikleren USBL ser på muligheten for å bygge en boligblokk der anleggets klubbhus nå ligger i St. Halvards gate 4.

— Da vi forsto alvoret ble vi helt handlingslammet og tenkte «hvordan i all verden skal det gå med nabolaget vårt dersom dette realiseres», sier Braveboy til Aftenposten.

— Vi trenger et sted å være

Siden oppstarten for vel 20 år har både skateanlegget og resten av tilbudet blitt svært populært, ikke bare hos ungdom i bydelen, men også for ungdom som kommer tilreisende fra hele Østlandet for å bruke skateparken med tilliggende fasiliteter.

Lokalet som i første rekke nå trues av en eventuell utbygging, er lokalet Gamlebyen sport og fritid leier og bruker som et slags klubb- og grendehus.

Ildsjel bak Gamlebyen sport og fritid, Alto Braveboy, frykter for framtida hvis det blir bygget boligblokk på eiendommen i St. Halvards gate.

— Vi ønsker å verne om nabolaget vårt. Og hvis vi skal kunne opprettholde dette tilbudet til bydelen, trenger vi et sted å jobbe fra. Ideer kan fint skapes på kjøkkenet, men vi trenger et sted å være. Uten et sted å være, er det vanskelig å samle seg rundt en visjon og en drift, sier Braveboy.

USBL vil videreføre leieavtalen

Hos USBL opplyser de at en konsekvensutredning av tomta ble satt i gang da det ble kjent at det var mulig de måtte foreta en oppgradering av bebyggelsen på tomta i St. Halvards gate.

— Det er veldig tidlig i prosessen, og vi har ikke kommet så langt at vi har gjort noen vurderinger i forhold til hva som er best å gjøre. Dersom det blir noen endringer som berører leietager, vil vi selvsagt gå i dialog om hvordan best å ivareta dem. Vi har ingen planer om å ikke videreføre leieavtalen med Gamlebyen Sport og Fritid, skriver markeds- og kommunikasjonsdirektør Liv Krabbe Kyvåg i en epost til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS