Oslo 20231126. Politiet undersøker stedet der en person ble alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av en bil ved Solli plass.
Politiet undersøkte stedet der en person ble påkjørt og alvorlig skadd bak Slottet søndag kveld.

Ung mann i tenårene siktet for drapsforsøk etter påkjørsel ved Solli plass

En mann i slutten av tenårene ble natt til mandag pågrepet og siktet etter at en person ble påkjørt og alvorlig skadd i Inkognitogata bak Slottet, opplyser politiet. – Vi står foran en omfattende etterforskning med flere involverte.

Publisert

Saken etterforskes som et drapsforsøk, opplyser Oslo-politiet. Politiet hadde tidlig mistanke om at hendelsen ikke var tilfeldig etter at de fikk melding om påkjørselen like etter klokken 19.00 søndag kveld.

Politiet meldte først at fornærmede var alvorlig skadd. Litt etter klokken 21.00 opplyste de at tilstanden til vedkommende var kritisk. Fornærmede er innlagt på Ullevål sykehus.

I en pressemelding mandag formiddag opplyser politiet at tilstanden fortsatt er kritisk for den fornærmede som får medisinsk oppfølging. Aftenposten skriver at fornærmedes tilstand nå er stabil, og at også han er en mann i tenårene.

Politiet tause

I mandagens pressemelding skriver politiet at det er en ung mann i slutten av tenårene som er siktet for drapsforsøk, og at det er sentralt for politiet å få gjennomført avhør av den siktede i dag.

Politiet mener det kan være flere involverte i hendelsen.

De ber også vitner som eventuelt ikke har snakket med politiet om å ta kontakt med politiet snarest og henviser også til politiets tipsportal for eventuelle tips i saken. 

– Vi står foran en omfattende etterforskning med flere involverte, så det er ikke så mye vi kan si om saken nå, sier krimleder Stina Edelmann i Oslo politidistrikt.

Politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland, sa søndag kveld at politiet ikke ønsker å gå i detalj om hva som har skjedd, men ut fra beskrivelser kan det tyde på at dette var bevisst.

Oslo 20231126. Innsatsleder i Oslo politidistrikt Svend Bjelland ved stedet der en person ble alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av en bil ved Solli plass.
Innsatsleder i Oslo politidistrikt Svend Bjelland ved stedet der en person ble alvorlig skadet.

Bil funnet

– Vi jobber ut ifra flere hypoteser, og en av disse er at denne ulykken ikke er en vilkårlig hendelse. Den kan ha skjedd som følge av en kjennskap mellom fornærmede og mistenkte, sa operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo-politiet søndag kveld.

Bilen som ble brukt under påkjørselen ble funnet søndag kveld et stykke fra åstedet, men politiet vil ikke si hvor.

Politiets teknikere ble ferdig med arbeidet på stedet rundt midnatt søndag kveld.

Powered by Labrador CMS