Overblikket

Fra kampen mellom Vålerenga og Storhamar
Vålerenga ishockey sørget for at Storhamar havnet på ratata i helga, til en fullsatt hall. Og ligger ikke langt bak serietoppen.

Vålerenga vartet opp med klok festhockey. Storhamar sank som Wasa

Endelig fikk coach Fredrik Andersson det han har etterlyst, en hel god kamp. Det var på tide, og det var mot riktig lag. Storhamar fikk fire i stumpen, mens Vålerenga bare en.

Sånt varmer en enkel sjel som er tørst på suksess. Vi elsker å hate Storhamar. 5250 tilskuere så herligheten, ikke rekord igjen fordi man måtte ha en sikkerhetssone mellom oppsopet fra Hamar og oss evig vakre tilhengere av Sankt Hallvard og hans menn. Norges stolthet.

Anyway… Vålerenga vartet opp med festhockey, klok festhockey, og med en i det umulige hjørnet Tobias «Tuben» Breivold, og god offensivt spill sank Storhamar som Wasa. En nært perfekt aften med andre ord.

Leverte til gull

En vattnisse sa etter kampen av Breivold ikke gjorde så mye ut av seg og at Storhamars oppsop skjøt ham god. 25 ganger (skuddstatistikk 26/26). Trym «Trakta» Gran på andre siden av banen reddet kun 22 skudd. Vi kondolerer.

Og så leverte spillerne til Vålerenga til gull, og coach Fredrik Andersson fikk ønsket sitt oppfylt. Og det er ikke så rart han ønsket akkurat dette. Det er fordi Vålerenga før i sesongen, og da tar jeg ikke med skrotet fra Lørenskog i ligningen, har levert enkeltperioder med godt spill, men ikke en hel kamp.

Med det presset det er å spille mot Silo-kameratene fra Hamar for fullsatt hall viste Vålerenga tapre soldater at ingen burde sove på Vålerengas vakt. Hallen til Storhamar ligger i Kornsilovegen, derav alt morsomt som har med silo og korn å gjøre.

En røver

Mer positivt? Nyervervelsen Andrew Nielsen gjorde en god kamp. En assist «rett fra båten» smaker bra, bedre, best.

Og i dag kom Alex Dostie til St. Hallvards menn og Jordal Amfi. En skikkelig røver av en mål- og assist-snik. Siste sesong gjorde han 15 mål og 48 assists.

Nå kommer han til et bedre lag enn Stjernen, og det blir spennende å se hva han utrette. Han har vært skadet siden februar, men er nå tipp topp.

Det er definitivt og endelig slutt på tida hvor Vålerenga signerte halvskada 35-årige svensker over en lav sko. Og er det slutt på scouting av spillere på YouTube?

Alle mann til Jordal

Vi tror det blir hei dundernes bra. Han er klar for spill i Vålerengas vakre drakt 16. november.

Alle mann til Jordal altså, for nå kommer Comet på besøk – tirsdag, altså i morgen. Det blir ikke en jevn batalje tror vi. Det hadde selvfølgelig vært typisk om Vålerenga sklei på et bananskall eller leverte langt under Anderssons list.

Vålerenga har evnen til det. Hver sesong. Mot skrotlagene.

God natt Vålerenga, hvor enn du er…

Powered by Labrador CMS