Tromsøs trener Gaute Helstrup i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Vålerenga på Romssa Arena.

Vålerenga stoppet Tromsøs seiersrekke 

Tromsø greide ikke å forlenge seiersrekken til seks strake da Vålerenga holdt dem til 0-0 i Eliteserien søndag. Vålerenga sikret på sin side et sjeldent poeng.

Publisert

Et høytsvevende Tromsø møtte et svakt Vålerenga på Romssa Arena søndag. Tromsø kunne ta tilbake 2.-plassen på tabellen, mens Oslo-klubben ønsket å vende en stygg rekke på fire strake tap.

Tromsø gikk rett i angrep og skapte flere muligheter kampen gjennom, men oppgjøret endte målløst. Gjestene fikk en stor mulighet på overtid, men en svak pasning fra Jones El-Abdellaoui hindret Oslo-laget i å stjele til seg alle de tre poengene på overtid.

– Vi manglet det siste lille på kvalitet i dag. Det er frustrerende. Når man først kommer i et stim hvor man bare bommer og bommer og bommer, så er det vanskelig å komme seg ut av det. Vi gjør mer enn nok til å vinne kampen både 1, 2 og 3-0, sa Vegard Erlien til TV 2 etter kampen.

Også Tromsø-trener Gaute Helstrup mener laget hadde mer enn nok av muligheter til å vinne kampen:

– Vi har nok av sjanser til å score mål, og vi kunne fint skapt fem-seks feite sjanser til, mente han.

– Skal være fornøyde

– Vi skal være ganske fornøyde med resultatet. Vi starter svakt, men så blir vi bedre utover kampen og skal være fornøyd med «clean sheet», sa Vålerenga-spiller Aleksander Hammer Kjelsen. 17-åringen fikk sin første start i Eliteserien i oppgjøret.

Dermed er det enn så lenge dobbelt nordnorsk på toppen av tabellen. Tromsø-trener Gaute Helstrup har levert kjemperesultater den siste tiden. Forrige gang de avga poeng før søndagen var tapet for Bodø/Glimt 16. mai.

Sliter

Vålerenga har slitt stort med formen denne sesongen og er involvert i nedrykkskampen med elleve poeng på tolv kamper. Oslo-klubben har heller ingen fast hovedtrener på plass etter å ha avsluttet samarbeidet med Dag-Eilev Fagermo tilbake i juni.

Tingenes tilstand kunne mildt sagt vært bedre i hovedstaden like før halvspilt sesong, men søndagens resultat var likevel en opptur etter fire strake tap.

– Ett poeng er bedre enn null, men det hadde vært veldig deilig med tre. Jeg er voldsomt imponert over det gutta leverer her i dag, sa Vålerenga-trener Jan Frode Nornes etter kampen.

Powered by Labrador CMS