Palestina-aktivister arrangerer sit-in for staten Palestina. Video: Espen Kjendlie

Aktivister tok over ankomsthallen på Oslo S: – Jonas hør, barn i Gaza dør!

– I 2023 følger vi dehumanisering, teppebombing og folkemord minutt for minutt gjennom journalister og sivile i Gaza. Vi vet hva som skjer, hvor det skjer og når det skjer. Ingen kan si at vi ikke visste, sier aktivistene, som har tatt over gulvet på Oslo S.

Publisert

Ca. 200 personer har tatt over ankomsthallen på Oslo S. "Jonas hør - barn i Gaza dør!" roper aktivistene. Og "Vi vil ha et fritt Palestina". Bakgrunnen er det israelske angrepet på Gaza.

Ifølge den uavhengige organisasjonen Euro-Mediterranean Human Rights Monitor er 20.031 drepte på Gazastripen siden 7. oktober. 8.176 av dem er barn 18.460 er sivile og 67 er journalister.

Samtidig er 1.730.000 tvunget på internflukt og 165.300 bygninger er ødelagte. 22 sykehus, 55 klinikker og 46 ambulanser er bombet.

Også på Vestbredden henrettes og arresteres palestinere av israelske soldater og bosettere.

Palestina-aktivister Oslo S
Midt i julerushet markerte hundrevis av Palestina-aktivister seg mot drapene på Gaza.

– Dette kan vi ikke tåle

– Verden burde være i fullstendig harnisk. Dette kan vi ikke tåle. Det handler om vår menneskelighet. Hvordan vi handler nå, skal vi leve med resten av livet, sier arrangøren Aksjonsgruppe Palestina, i en pressemelding.

De krever at statsminister Jonas Gahr Støre gjør alt i sin makt for å presse på videre for permanent våpenhvile, for å oppheve den israelske blokaden, få en slutt på okkupasjon og apartheid og granske krigsforbrytelser og våpenembargo.

Palestina-aktivister på Oslo S.
Omtrent 200 personer har satt seg ned på Oslo S i protest mot massedrapene på Gaza.

– Vil sende bølger av solidaritet

– Vi fyller hele ankomsthallen med palestinske flagg, bannere, skjerf, bamser, sang og dikt. Vår kraft skal sende bølger av solidaritet hele veien til Gaza by, til Jabalia flyktningleir, til Khan Younis og til de palestinske barna i Israels varetekt. Ingen skal være i tvil om hva vi mener om det som skjer med våre palestinske medmennesker akkurat nå, sier arrangøren Aksjonsgruppe Palestina.

29. november er den internasjonale dagen for det palestinske folket. Datoen er dagen Generalforsamlingen i 1947 foreslo delingen av det historiske Palestina-området i to stater, en jødisk og en arabisk stat.

Powered by Labrador CMS