Oslo 20240320. Aksjonsgruppa for Palestina blokkerer inngangene til Stortinget onsdag morgen.
Aksjonsgruppa for Palestina har en rekke krav til de folkevalgte i Stortinget.

Palestina-aksjonister blokkerte Stortinget. Båret vekk av politiet

Over 100 aktivister samlet seg i dag morges for å blokkere to av Stortingets innganger. De krever at oljefondet stopper investeringene i selskaper som medvirker til folkerettsstridige bosettinger.

Publisert

– Vi aksjonerer i solidaritet med palestinerne på krigherjede Gazastripen, hvor minst 31.000 mennnesker er drept i israelske angrep, inkludert over 13.000 barn. Tusenvis av andre barn har blitt såret eller er ikke gjort rede for, heter det fra Aksjonsgruppa for Palestina i en pressemelding.

– Norge bryter internasjonal lov ved å tjene penger på Israels krigsforbrytelser, både gjennom Oljefondets investeringer i bosetninger og våpenselskaper og ved direkte salg og import av bosetningsvarerer. Det er også salg av våpen via tredjeland som dreper barn i Gaza, og det kan vi overhodet ikke akseptere. Stortingspolikerne må nå ta grep for å stoppe det, uttaler Rami Samandar, på vegne av aksjonsgruppa.

Oslo 20240320. Politiet fører bort aksjonister. Aksjonsgruppa for Palestina blokkerer inngangene til Stortinget onsdag morgen.
Politiet fører bort aksjonister fra Løvebakken onsdag morgen. Aksjonistene blokkerte også inngangen bak bygget.

– Vi er på stedet med enheter og går i dialog med kontaktpersoner, sa operasjonsleder Anders Aas i 08.15-tiden til NTB.

Politiet ga deretter de oppmøte pålegg om å forlate området og flytte seg til anvist sted.

Palestina-aktivistene krever at Stortinget gjør det ulovlig for Oljefondet å investere i selskaper som medvirker til opprettholdelse av folkerettsstridige bosettinger.

– Det er per nå ikke alle som etterkommer pålegget fra politiet, og det jobbes med å rydde området foran Stortinget, sa operasjonsleder Øyvind Hammervold en time og tjue minutter senere.

Tolv demonstranter ble innbragt fra Stortinget.

Etter en time ble det meldt om kontroll på stedet fra politiets hold.

– Totalt er det tolv personer som ble innbragt fra Stortinget, sa Hammervold en time senere. 

Ikke alle aktivistene etterkom politiets pålegg.

Aksjonistene krever at de folkevalgte skal gjøre det ulovlig å importere varer fra virksomheter på okkuperte områder. De ønsker også at det skal bli ulovlig for oljefondet å investere i selskaper knyttet til bosetninger.Powered by Labrador CMS