Slik blir den nye bussterminalen seende ut utvendig. Tegning: Akershus Kollektivterminaler

Startsignalet for ansiktsløftingen av Oslo bussterminal er nå gått

Bussterminalen skal også få bedre kundefasiliteter, oppgraderte serveringssteder og bedre fasiliteter for sjåførene.

Publisert

Oslo bussterminal skal oppgraderes for å imøtekomme kravene til en moderne busstasjon. På markedsplassen Doffin har Akershus kollektivterminaler nå kunngjort en «totalentreprise for arbeider med prosjektering, ombygging og rehabilitering av bussterminalen».

Oslo 12.01.2016
adm dir Akershus Fylkeskommune Jafar Altememy
foto Kristin Svorte

– Vi er begeistret for at anbudet nå ligger på Doffin. Norges tredje største bussterminal skal endelig bli det man kan forvente av en slik møteplass, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivterminaler.

Tredje størst i landet

Galleri Oslo og Oslo bussterminal ble bygget i 1990 og er i dag et av Oslos viktigste kollektivknutepunkt. Det vil den fortsette å være inntil en ny bussterminal står ferdig rundt 2030. Bussterminalen er den tredje største transportterminalen i Norge, med 50 000 reisende og over 1350 bussbevegelser per dag.

– Den store pendlermassen fra Akershus vil merke en etterlengtet og vesentlig forskjell i reisehverdagen. Det er moro å være en del av et slikt prosjekt, sier Altememy i en pressemelding.

Ferdig sommeren 2019

Vaterland bussterminal AS ønsker å nå inngå totalentreprisekontrakt for modernisering og oppgradering av Oslo bussterminal.

Oppstart er prosjektert første kvartal 2018, med sikte på ferdigstillelse innen sommeren 2019. Det skal være full drift av terminalen under byggeperioden.

Tegning: Akershus Kollektivterminaler
Powered by Labrador CMS