Tidligere departementsråd Anne Kari Lande Hasle er utnevnt til nestleder i styret til Oslo universitetssykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Tidligere departementsråd Anne Kari Lande Hasle er utnevnt til nestleder i styret til Oslo universitetssykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo universitetssykehus får ny nestleder – trass i motstand fra ansatte

Den tidligere helsebyråkraten Anne Kari Lande Hasle (74) blir ny nestleder i styret til Oslo universitetssykehus. Ansatterepresentanter går imot utnevnelsen.

Publisert

– Jeg mener dette var en uklok utnevnelse, sier Christian Grimsgaard som sitter i Helse sør-øst-styret som konserntillitsvalgt for Akademikerne til Dagens Medisin.

I likhet med de øvrige ansatterepresentantene stemte han mot utnevnelsen, som ble vedtatt av styret i Helse sør-øst onsdag.

– I den situasjonen Oslo universitetssykehus har vært – og er – i, tror jeg det er uheldig å oppnevne en nestleder til styret som kan oppfattes som departementets forlengede arm. Jeg er bekymret for at dette kan vanskeliggjøre samarbeidet i styret og styrets arbeid, sier Grimsgaard.

Ingen lakei

Lande Hasle har vært både departementsråd og spesialrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet og regnes som en av arkitektene bak helseforetaksreformen.

Selv avviser Anne Kari Lande Hasle at hun vil være departementets og helseminister Bent Høies (H) «lakei» i styret.

– Det ville stride mot alle mine prinsipper å opptre som en «forlenget arm» om jeg ikke har det som en oppgave, og det har jeg ikke her, slår hun fast.

Powered by Labrador CMS