Gleden var stor i byrådet da byrådsleder Raymond Johansen og daværende byråd for næring og eierskap offentliggjorde nyheten om at Hafslund kjøper finske Fortum. Nå kommer saken opp for Oslo tingrett. Arkivfoto: Arnsten Linstad / VårtOslo

1500 aksjeeiere krever bedre betalt av Oslo kommune for aksjene sine i Hafslund. Mandag starter rettsaken

Aksjeeierne mener de fikk for lite kompensert for aksjene sine. Taper kommunen, kan det bety en ekstraregning på en milliard kroner.

Publisert

Oslo kommune og det finske kraftselskapet Fortum, som til sammen kontrollerte rundt 90 prosent av aksjene i kraftselskapet Hafslund, lanserte i april i fjor planer om å dele selskapet mellom seg og løse ut minoritetsaksjonærene.

Tilbudet fra kommunen var på 96,75 kroner per aksje, men rundt 1.500 minoritetsaksjonærer har valgt å takke nei til tilbudet fordi de mener aksjene er verdt mer. Sparebank1 Markets konkluderte i sin verdivurdering i fjor med at verdien per aksje lå på 139 kroner, eller 168 kroner dersom man tok utgangspunkt i forventede fremtidige kontantstrømmer.

Kommunen kan få ekstraregning på en milliard

I november i fjor skrev Dagens Næringsliv at advokatfirmaet BA-HR hadde levert inn en begjæring om rettslig skjønn til Oslo tingrett på vegne av sin klient Oslo Energi Holding, som er det selskapet som formelt fremmet budet til aksjonærene.

Mandag denne uken starter saken i Oslo tingrett. Det er satt av tre uker til behandlingen.

Dersom retten kommer fram til at Hafslund er verdt 168 kroner aksjen, kan det bety en ekstraregning på over en milliard kroner for kommunen og Fortum.

Powered by Labrador CMS