Oslo 20211008. Oskar Marvik fra Norge mot Aliakbar Hossein Yousofiahmadchali fra Iran i klasse 130 kg under kvartfinale fredagens kamper i årets bryte-VM på Jordal Amfi.Foto: Javad Parsa / NTB
Oskar Marvik er foreløpig ikke kvalifisert til OL, men kan klare det iløpet av mai. Men nå risikerer han utestengelse i ett år.

Tåsenplogen kan bli ett av få OL-håp fra Oslo. Men risikerer nå å bli utestengt

Sp09-bryteren Oskar «Tåsenplogen» Marvik er ilagt tre advarsler for brudd på meldepliktsforskriften. I verste fall kan han bli utestengt i ett år og gå glipp av OL. Bryteforbundet mener Antidoping Norge har vurdert saken feil.

Publisert

Oskar  «Tåsenplogen» Marvik fra Dælenenga-klubben Sp09 er ikke enig i at vilkårene for utestengelse er oppfylt. Saken skal behandles av domsutvalget i Norges idrettsforbund.

Advokat Niels Kiær i Antidoping Norge (Adno) opplyser til NTB at det ikke er obligatorisk med suspensjon i meldepliktssaker.

– Enorm påkjenning for meg

Marvik er foreløpig ikke kvalifisert til sommerens OL. Siste sjanse er i tyrkiske Istanbul i mai.

Bryteforbundet mener det er flere feil i saken.

«Partene er uenig om deler av faktum som er lagt til grunn for Adnos advarsler, hvordan beregningen av 12-månedersperioden etter meldepliktsforskriften skal gjøres, og at Marvik har begått tre brudd», opplyser bryteforbundet.

– Jeg er opptatt av å overholde mine plikter som meldepliktsutøver og gjør nå det jeg kan for å bidra til en grundig og effektiv saksbehandling, sier Oslo-bryteren.

– Jeg forbereder meg for tiden til OL-kvalik, og denne saken er en enorm påkjenning for meg. Heldigvis har jeg stor tro på at den løser seg, sier Marvik

Teknisk trøbbel

Påtalenemnda sier i sin saksbehandling at det ikke er grunnlag for å mistenke Marvik for doping. I perioden 2022 til 2023 har Marvik avgitt seks negative dopingtester.

– Dagen før fristen for kvartalsrapporten ble jeg dopingtestet. Jeg var sikker på at rapporteringen og systemet fungerte etter å ha dobbeltsjekket det tre dager før fristen, til og med midt på natten klokka 2.44, sier Marvik.

Marvik mener det var tekniske problemer med mobilappen som gjorde at registreringen ikke ble gjort i tide. Bryteforbundet opplyser at Marvik logget inn og sjekket flere ganger at kvartalsrapporten var levert.

– Feil å utestenge

Han får støtte av eget forbund.

– Vi mener det er feil å utestenge Oskar og støtter hans forklaring. Det er svakheter ved dagens meldepliktssystem som rammer utøverne, sier generalsekretær Morten Sandnæs i Norges Bryteforbund.

– Dersom påtalen ender med 1 års utestengelse, vil det få enorme og urimelige konsekvenser, sier Sandnæs.

Powered by Labrador CMS