Høyres bystyrekandidat Anne Christine Kroepelien foran administrasjonsbygningen ved Veterinærhøyskolen. Når utdanningsinstitusjone har flyttet helt ut vil Høyre ha underjordisk flerbrukshall på tomta. Foto: Privat

Høyre foreslår å bygge underjordisk flerbrukshall på Adamstuen

� Med en underjordisk flerbrukshall vil grøntområder på Veterinærhøyskoletomta bevares. Høyres forslag berører hverken eplehagen eller parsellhagen, sier Anne Christine Kroepelien (H).

Publisert

Mange barn og unge i bydel St. Hanshaugen må reise til Voldsløkka for å få et innendørs idrettstilbud i en hall.

Men nå lanserer Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg og bystyrekandidat  Anne Christine Kroepelien forslaget om å bygge en underjordisk flerbrukshall ved Veterinærhøyskoletomta på Adamstuen.

Veterinærhøyskolen flyttes til Ås, og spørsmålet er hva som skjer med både bygningene og selve området når den statlige utdanningsinstitusjonen har forlatt Oslo. Hvorvidt Oslo kommune kjøper hele eller deler av Veterinærhøyskolen er ikke endelig avgjort.

— Inngang fra to sider

Men Høyres forslag om underjordisk flerbrukshall innebærer at kommunen i hvert fall må sikre seg store deler av den attraktive tomta i sentrumsbydelen St. Hanshaugen.

— Høyre foreslår at inngangen til hallen er fra to sider, fra øvre nivå der enkelte parkerer i dag, og fra Thulstrupsgate. Hallen ligger i hovedsak under terreng, men på grunn av skrå gate kan man med dette forslaget komme inn fra bakkeplan i nedre del av Thulstrups gate, sier Anne Christine Kroepelien og Eirik Lae Solberg til VårtOslo.

Slik mener Høyre den underjordiske flerbrukshallen (det grønne feltet) kan plasseres på Veterinærhøyskoletomta. Illustrasjon: Morfeus Arkitekter / Oslo Høyre

Kroepelien har i snart fire år vært leder av St. Hanshaugen bydelsutvalg, og kjenner nærområdet ut og inn. Men ved valget nå er hun bystyrekandidat for Høyre.

— Bydel St.Hanshaugen er kanskje den eneste bydelen i Oslo uten en flerbrukshall, og i tillegg har vi et stort behov for møteplasser. Det å drive idrett sammen er en god måte å møtes og bli kjent på. Hvis bydelen skal være et godt sted å vokse opp må vi skape fellesskap for barn og unge utenfor skoletiden, sier Høyre-politikeren.

— Får nærhet til ungdomsskoler

Kroepelien forteller at flerbrukshallen har vært noe lokalpolitikerne på St. Hanshaugen har kjempet for i flere år.

Det er fortsatt ikke endelig avklart hva som skjer med Veterinærhøyskoletomta på Adamstuen. Spørsmålet er om Oslo kommune kjøper hele eller deler fra staten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

— Vi har forskjeller i levevilkår i bydelen, og en åpen og tilgjengelig flerbrukshall vil virkelig styrke muligheten til å møtes. At flerbrukshallen kan etableres på Veterinærhøyskoletomten innebærer at den vil ligge i nærheten av bydelens ungdomsskoler, sier den avtroppende lederen av bydelsutvalget.

— Vi foreslår oppgradering av gaten og etablering av fortau i tillegg til adkomstplassen mot gata. Vi foreslår også å etablere et trappe- og lekeamfi som kan bli et sted for unge å møtes, og også sikre et litt mer oversiktlig område. Alle trær kan og bør bevares. Med dette forslaget berøres altså hverken eplehagen eller parsellhagen, legger Eirik Lae Solberg til.

Powered by Labrador CMS