Adam Tumidajewicz (tv) og Arne Haabeth fra Frogner MDG nyter høstsola på vakre Huk. De ser fram til at publikumsfasilitetene på badeplassen blir bedre. Foto: Anders Høilund

Når busslast etter busslast ankommer Huk med badegjester, har for få doer vært baksiden av medaljen

Etter å ha mast i flere år har Frogner MDG endelig fått byrådet med på å etablere oppgraderte toalettfasiliteter og kiosk på Huk. Sommeren 2020 skal det stå klart.

Publisert

Huk ligger på Bygdøy, men badestranda på Huk tilhører hele byen.

— Dette er ett av fineste områdene på hele Bygdøy. Dette stedet er for hele Oslo, sier leder av Miljøpartiet de Grønne i bydel Frogner, Arne Haabeth.

Huk er en av de mest besøkte badestrendene i Oslo. For mange er det Huk som er selve badestranda i hovedstaden. På gode sommerdager er det som et fuglefjell eller en pingvinkoloni med folk her ute.

Har mast lenge

— Det sier seg selv at det kan bli lange køer til toalettene. Vi i Frogner MDG er veldig
glade for å kunne komme med nyheten om at det nå er satt av penger til å utvide
toalettkapasiteten på Huk. Å forbedre kvaliteten på badestrendene i bydelen er noe vi har mast på i flere år. Et samlet bydelsutvalg i Frogner ønsker seg forbedringer her ute, sier medlem av bydelsutvalget i bydel Frogner, Adam Tumidajewicz (MDG).

Les også: Herlig på Huk, men standarden på badeanleggene er nedslående

Standarden på dagens toaletter på Huk er ikke det største problemet. Foto: Anders Høilund

— Det er ikke det at den nåværende standarden på toalettene er veldig dårlig. Det er kapasiteten som er for liten. Når kapasiteten økes, kan vi unngå at noen blir fristet til å gjøre fra seg i busken, supplerer Haabeth.

Åpent hele året

Det er utredet behov for et servicebygg på Huk for å kunne tilby badegjestene gode sanitærforhold og kiosk. Nytt servicebygg skal inneholde garderobe med toalett og lagermulighet til bruk for livredderne samt en kiosk eller serveringssted.

Det er behov for 18 ordinære toaletter og to handicap-toaletter med tilhørende håndvaskkapasitet. Det legges til rette for at toalettene kan brukes også om vinteren. I den nye kiosken skal det bli mulig å lage mat. Også kiosken vil kunne drives på helårsbasis. Alle fasiliteter skal ha universelt utformet adkomst.

Huk 28. september. Vakkert og fredelig i morgensola. Foto: Anders Høilund

Ferdig til sommeren 2020

— Pengene er klare, og prosjektering har begynt. Jeg vil bli veldig skuffet om ikke det nye anlegget står ferdig til badesesongen 2020. Det er verdt å feire, sier Haabeth.

Planen for Haabeth og Tumidajewicz var å feire at byrådet vil etablere et servicebygg på Huk med et bad.

Feiringen med et friskt høstbad får imidlertid vente. Morgensola titter fram over Ekeberg, og tiner rimet i gresset. Alker og ender jakter på mat inne i de grunne buktene på Huk. Det er stille, og byen virker milevis unna.

Les om: Sverdfisken som endte sine dager på Huk

— Nå ble det alt for bekvemt å holde seg på land. Skulle jeg badet i dag, måtte jeg syklet ned til stranda og hoppet uti med en gang, sukker Haabeth og Tumidajewicz.

Powered by Labrador CMS