Leder av miljø- og byutviklingskomitéen i Frogner BU, Adam Tumidajewicz (MDG), er selv veteranbilentusiast. Her med sin 1987-modell Saab 900 Aero, som opprinnelig ble importert fra California av en tidligere eier. Foto: Privat

MDG-politiker og veteranbilentusiast i bydel Frogner: - Amcar-utstilling i Frognerparken er kultur

— Vi ønsker Amcar-utstillingen i Frognerparken velkommen, sier MDG-politiker og veteranbilentusiast Adam Tumidajewicz. Flertallet i Frogner bydelsutvalg støtter Amcar-utstillingen 4. juli.

Publisert

— Jeg har selv en veteranbil, riktignok ikke en amerikansk bil, men en Saab 900 Aero, opprinnelig importert fra fra USA, sier MDGs bydelspolitiker på Frogner, Adam Tumidajewicz.

MDG-politikeren og veteranbilentusiasten er leder av miljø- og byutviklingskomitéen i bydelsutvalget på Frogner.

— Til glede for folk i bydelen

Tirsdag kveld gikk MDG, Høyre, Ap og Frp inn for å støtte Amcar-utstillingen i Frognerparken på USAs nasjonaldag 4. juli.

Han understreker at det er bymiljøetaten i Oslo kommune som sier nei til veteranbilene i Frognerparken.

— Ingen politikere har forbudt amcar i Frognerparken. Vi vil uttrykke vår støtte på vegne av bydel Frogner, og understreker at dette dreier seg om et kulturinnslag, sier Adam Tumidajewicz til VårtOslo.

Politikere i bydel Frogner ber bymiljøetaten snu. Fra venstre Mette Burkeland (H), Carl-Henrik Sand Bastiansen (H), Jens Jørgen Lie (H), Adam Tumidajewicz (MDG) og Marina Heyerdahl (MDG). Foto: Arnsten Linstad

Kun SV gikk mot uttalelsen som flertallet i miljø- og byutviklingskomitéen i bydel Frogner fattet:

— Arrangementet og utstillingen er til glede for de som feirer og for oss som bor her. Veteranbilene som har stått på stedet har vært en naturlig del av dette arrangementet i alle år, som en forlengelse av den større bilutstillingen i Lillestrøm, står det i uttalelsen fra miljøkomitéen i bydel Frogner.

— Hensynsfull arrangør

— Bydelsutvalget opplever arrangementet som et inkluderende kulturarrangement for alle, med en hensynsfull arrangør. Vi ønsker at bilutstillingen får fortsette å være en del av denne markeringen, heter det i uttalelsen fra MDG, Høyre, Ap og Frp i Frogner bydelsutvalg.

De fire partiene fra bydelen som huser Frognerparken ber nå bymiljøetaten snu og tillate Amcar-utstillingen 4. juli.

Begrunnelsen fra bymiljøetaten har til nå vært at det er «veldig uheldig å tillate et stort antall biler inn i en fredet park».

— Vi er veldig restriktive med utleie av Frognerparken. Dette er en fredet, grønn park som er sårbar, og vi må begrense slitasjen i parken. Et biltreff akkurat her er ikke tilrådelig, skriver kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i en uttalelse til NTB.

Men de fire flertallspartiene i bydel Frogner frykter ikke slitasje på parken. Og påpeker at det i flere tiår har vært veteranbilutstilling på USAs feiring av 4. juli i Frognerparken.

— Historieløst og lite fleksibelt

— Vi synes det er et historieløst og lite fleksibelt vedtak av bymiljøetaten å sette seg på bakbena for noe som har fungert uproblematisk i mange år og som gir så mye glede til lokalbefolkningen i Oslo og på Frogner, sier Høyres nestleder av miljøkomitéen i bydelen, Mette Burkeland.

— Burde bymiljøetaten ha sjekket med lokalpolitikerne i bydel Frogner før de sa nei til veteranbilene 4. juli? 

— Vi har generelt sett høy tiltro til kommunens etater, og at de evner å tenke både praktisk og prinsipielt i de fleste saker. Det er også bra at ikke alt må opp til politisk behandling.
Her har vi et godt eksempel på at man noen ganger kan bli for firkantet.

— Derfor tror vi det hadde vært lurt om etaten hadde sjekket litt med politisk ledelse i bydel eller byråd, sier Mette Burkeland.

Powered by Labrador CMS