En hoppende glad Henning Tønsberg Andresen etter at han scoret på frispark.

Skeid sendte Kjelsås på vinterferie

Etter ei uke hvor det ødelagte banedekket på hjemmebanen Nordre Åsen har fått mye oppmerksomhet, klarte Skeid å stå i mot et aggressivt Kjelsås og vinne 3-2 på Grefsen stadion.

I årets andredivisjon, PostNord-ligaen, blir det vareopptelling etter at de 14 lagene har møtt hverandre en gang. De sju beste lagene kjemper videre om opprykk og kvalifisering til OBOS-ligaen. Norges fotballforbund bestemte denne uken å avlyse kampene for de sju nederste på tabellen etter lørdagens kamper.

Før avspark var det fem lag som kjempet om den siste plassen i sluttspillet. Deriblant Kjelsås og Vålerenga 2. Tromsdalen lå ett poeng foran. Med seier over Kvik Halden, ville Tromsdalen ende på den attraktive sjuendeplassen.

Det største som skjer på Grefsen stadion

Vålerenga 2 reiste til Alta, mens Kjelsås hadde hjemmekamp mot naboene fra Skeid. Kampene mot Skeid er det største som skjer hvert år på Grefsen stadion, hvor Kjelsås spiller hjemmekampene sine. Med dagens ekstra spenningsmoment var det ventet at Kjelsås skulle gå ut i høyt tempo fra start og krige Skeids mer tekniske lag i senk.

I stedet var det bortelaget som tok initiativet fra avspark. Etter å ha bommet på en helt vanvittig sjanse, fikk Skeids Johnny Buduson en enda større mulighet på en retur da David Hickson skøyt i stolpen. Da ble det mål, og 1-0 til Skeid etter ti minutter.

Kjelsås utlignet på langskudd fra Ola Bjørnland etter 22 minutter. Skeid avsluttet omgangen med to kjappe mål. Det sto 3-1 til bortelaget til pause.

Ghaedamini til KFUM

Skeid er kjent som en stor leverandør av spillere til lagene i divisjonene høyere opp i seriesystemet. Torsdag ble det klart at Keivan Ghaedamini var blitt snappet opp av KFUM. På Skeid har Ghaedamini vært god som back og fast corner og frisparktager denne sesongen.

Henning Tønsberg Andresen sikter inn skuddfoten før 2-1 målet.

Rett i vinkelen fra 20 meter

Med ti minutter igjen av første omgang fikk Skeid frispark fra omtrent 20 meter. Det ble Henning T. Andresen som tok frisparket, og det suste inn helt oppe i vinkelen til høyre for kjelsåskeeper Erik Ekstrøm Sivertsen. Målet er en klar kandidat til årets mål for Skeid.

— Ja jeg har øvd. Jeg har øvd en god del på frispark. Dette var jo et perfekt lege, sa en smørblid Andresen etter kampen.

I andre omgang skåret kapteinen til Kjelsås, Jesper Solli fra omtrent samme posisjon. Etter kampen kunne han og Andresen kjekle litt vennskapelig om hvilket mål som var flottest.

Taofeek Ismaheel lagde Skeids tredje mål i første omgang.

Stormløp mot skeidmålet

I andre omgang kom Kjelsås ut som vi hadde ventet dem i første. Skeidspillerne hang ikke med i de blås aggressive spill. Kjelsås overtok fullstendig. Først etter tjue minutter kom den første sjansen til Skeid i andre omgang. Daniel Braaten stormet mot kjelsåsmålet, men skuddet gikk i stolpen, foran mål og ut. På den påfølgende kontringen skåret Solli sitt flotte mål. Da sto det 3-2 med over tjue minutter igjen å spille.

Kjelsås gav ikke skeidspillerne mye rom i andre omgang. Her er det Jesper Solli og Ismar Dizdar som gjør det vanskelig for David Hickson.

Kampens dommer, Marius Bye, så ut til å snu kappen etter vinden. Etter å ha blåst mye til fordel for bortelaget i første omgang, fikk Kjelsås mye mer goodwill fra dommeren mot slutten av kampen. Dette førte til en del frustrasjoner hos spillere på begge lag. De gule kortene haglet over skeidspillerne. På overtid fikk Skeid satt inn sitt stortalent Abel Stensrud. Det eneste han rakk var å få gult kort i sin debut i norsk toppfotball.

— Ikke slik vi ønsker

Flere mål ble det imidlertid ikke. Ikke minst takket være Idar Nordby Lysgård i skeidmålet som plukket med mange innlegg, spesielt fra Ola Bjørnland og Winston Paintsil på Kjelsås sin venstre kant.

— Spillet vårt i andre omgang er ikke slik vi ønsker å framstå. I nesten alle kampene i år har vi ført kampen. Nå mistet v initiativet, men vi klarte å justere oss, og å tette igjen bakover mot slutten av kampen, sa Skeids kaptein Fredrik Berglie etterpå.

Skeidspillerne takker publikum etter kampen.

En lang vinter på Kjelsås

Kjelsås var av de fleste eksperter tippet å være et topplag i PostNord-ligaen denne sesongen. I stedet har laget slitt med å få vist sitt beste.

— Nå har vi spilt tretten kamper og vi har fortsatt noe uforløst i spillet vårt. Da må vi bare gå i oss selv. Vi har en lang vinter foran oss og den må vi bruke godt, sa kaptein Solli etter kampen. Solli har nesten 150 kamper for Kjelsås, men også 34 for Vålerenga. Han er vokst opp på St Hanshaugen og savner et lag fra det distriktet høyere opp i divisjonene.

Tromsdalen tok sjuendeplassen

Vålerenga 2 slo topplaget Alta 2-1 på bortebane, i en kamp der dommeren dømte tre straffespart i løpet av 12 minutter i første omgang. Det hjalp imidlertid ikke for å få bli med videre i årets serie. Tromsdalen slo Kvik Halden og sikret seg den sjuende og siste plassen.

Skeid ligger på tredjeplass. 14 poeng bak suverene Fredriksstad, men bare ett poeng bak Hødd. Andreplassen i serien vil gi kamper om å kvalifisere seg til OBOS-ligaen (1.divisjon) neste år.

Med nyhetene om at hjemmebanen på Nordre Åsen trolig er ødelagt for resten av sesongen, må en kvalifiseringsplass være en god motivasjon. Spørsmålet blir imidlertid hvor Skeid skal spille hjemmekampene resten av 2020.