UngNorge gleder seg til å ta imot besøkende.

UngNorge inviterer til julemarked i Schweigaards gate i Gamlebyen. Ønsker å gi barn og unge en bedre jul

Kanskje et av årets fineste og mest meningsfylte julemarked, finner sted i Schweigaards gate i Landbrukskvartalet lørdag.

Publisert

UngNorge er en frivillig organisasjon som jobber forebyggende og inkluderende for barn og ungdom, med fokus på å skape inkluderingsarenaer som er morsomme, trygge og utviklende, heter det på nettsiden deres.

Lørdag arrangerer de sitt julemarked i Schweigaardsgate i Landbrukskvartalet. Varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) står for åpningstalen, som holdes klokken elleve på formiddagen. Arrangementet varer frem til klokken fire på ettermiddagen.

Ny butikk

Daglig leder i UngNorge, Eivin Sundal, presenterer flere nyheter i den forbindelse. Det overordnende målet er å aktivisere unge og skape en trygg møteplass på Grønland.

Inntektene går til barn som trenger det.

– Vi er så glade for å åpne ny butikk i nye lokaler i Schweigaardsgate 34, samt starte Oslos nye Østkantmarked. Det skal være en smeltedigel for barn og unge fra alle kulturer og samfunnslag. Her blir det bruktsalg eller salg av egenlagde ting,

Butikken, som tidligere var plassert på Bekkelaget i bydel Nordstrand, har veldedighet på dagsordenen.

– Gjennom å åpne butikken igjen i nye lokaler, kan vi være nærmere flere barn og unge som trenger oss. Det er vår egen butikk som deler ut klær til barnevernsbarn, i tillegg til andre barn og unge som har behov for det, hver torsdag. Vi har også et utsalg av klær, og det er fullt mulig å gjøre et godt kjøp for en billig penge. Inntektene går til en god sak, sier han.

Julemarked i Schweigaardsgate 34, ved det gamle hovedkvarteret til Bondelaget.

Salg av juletrær til en god sak

Årlig deler UngNorge ut klær til en verdi av rundt 30 millioner kroner, donert av blant annet Varner og Line of Oslo.

UngNorge drifter virksomheten basert på frivillighet. Midlene de har til rådighet, er enten gaver fra samarbeidspartnere eller som de har søkt om.

– I år vil vi også selge juletrær for å få inntekter som går til å gi barn og unge en bedre jul. Vi håper dermed at folk har muligheten til å stikke innom markedet, besøke oss i butikken og kanskje handle noen julegaver og årets juletre til inntekt for en god sak, avslutter Sundal.

Powered by Labrador CMS