Før valget lovte de rødgrønne politikerne at de ville lytte til foreldrene og barna ved Bolteløkka skole. Nå har pipen fått en annen tone. Foto: Christian Boger

– Kjære rødgrønne byråd: Hva er kostnaden av halvannen times ekstra reisetid for en seksåring? Har dere regnet inn det?

Nei, la heller ni fulle busser dundre tvers gjennom hele miljøhovedstaden, en gang om morgenen, en gang etter skoleslutt, og en gang etter aktivitetsskolen er slutt.

Publisert

«Kortreist er alltid bra, og særlig for barn!» sa Hanna E. Marcussen fra MDG til media i valgkampen. Byråd Inga Marte Thorkildsen fra SV lovte at barn og foreldre på Bolteløkka skole skulle bli hørt.

Abdullah Alsabeehg fra Oslo Arbeiderparti sa at partiet støttet et lokalt alternativ. Nå sier han om utregningene foreldrenes arbeidsutvalg hadde fått utført, og som forelå før valget, at «vi kan jo ikke stole på tall som folk kommer med på en serviett».

Det er en øyeåpner å se hvor lett og lite forpliktende det er for det rødgrønne byrådet å avskrive et skolealternativ i gåavstand for barna.

Før og etter valget

Nei, la heller ni fulle busser dundre tvers gjennom hele miljøhovedstaden, en gang om morgenen, en gang etter skoleslutt og en gang etter aktivitetsskolen er slutt.

Turen er beregnet til 45 minutter hver vei og skal pågå i to og et halvt år. Mens valgkampen handlet om hvordan vi skal redusere biltrafikken og bedre nærmiljøet i bydelen.

Vis oss tallene

Utdanningsetaten har valgt å ikke vise verken oss eller bystyret tallene sine, men slår fast at midlertidige lokaler (som har store muligheter til etterbruk) ved den tømte Veterinærhøyskolen er drøye tre ganger dyrere enn bussing. Er det? Hvordan?

Utdanningsetaten har motarbeidet oss fra start. Etaten holdt tilbake våre innspill til politikerne, så vi (Magnus Buflod Håvard Lorentzen) hyrte inn konsulenter for å kartlegge om det var mulig å bygge en paviljongskole på tomta.

Nå lar byråkratene nye tall drysse ned over oss uten å vise oss hva de har regnet inn og hvordan de har summert. Om det er noen som fremstår som de rabler ned tall på en serviett, er det Utdanningsetaten. Vis oss tallene, så kan vi ha en reell diskusjon.

Hva med barna?

Til sist kjære rødgrønne byråd og ordfører Marianne Borgen: Hva er kostnaden av halvannen times ekstra reisetid for en seksåring? Har dere regnet inn det?

PS: Denne teksten ble først skrevet som en Facebook-status og er republisert av VårtOslo med tillatelse fra Åsne Seierstad.

Powered by Labrador CMS