Full gass når skoleelevene har gym på Tøyen.

Tøyen sportsklubb tok over gymtimene for 650 elever ved tre skoler. Ut skoleåret

Tøyen Sportsklubb er godt fornøyd med at de kan gi samtlige elever i 1.-4. klasse på Vahl, Tøyen og Lakkegata skoler en time med fysisk aktivitet i Tøyenparken ukentlig ut skoleåret.

Publisert

Med stengte gymsaler, for få klasserom og en ny skolehverdag har lærerne mer enn nok med å tilpasse nye undervisningsmetoder og rutiner. Tøyen Sportsklubb ser det som en selvfølge å hjelpe til for et nabolag som har blitt rammet hardt av nedstengning og påfølgende hjemmeskole.

— Dette har vi først og fremst fått til gjennom smidighet fra flere instanser som lar oss omdisponere allerede tildelte midler. Vi samarbeider godt med bymiljøetaten, samarbeidsklubbene, og skolene, sier daglig leder i Tøyen Sportsklubb Sindre Andresen.

Fra venstre: Abdi Nor og Sindre Andresen i Tøyen Sportsklubb er glade for at de har fått i gang gymprosjektet. — Viktig for nærmiljøet, sier de.

Sa JA og hoppet i det

Instruktører er lokale ungdommer i Tøyenakademiet, som er klubbens rollemodellprogram, krydret med gjestetrenere fra Sportsklubben Sterling og Furuset IF.

En av instruktørene VårtOslo treffer på gressplenen ved siden av botanisk hage er Abdi Nor (26). Har har studert UX-design på universitetet og jobber til vanlig med VR (virtual reality) på biblioteket på Tøyen.

– Hvordan kom du i kontakt med Tøyen Sportsklubb?

— Jeg var på utkikk etter jobb,og det var fostermoren min som tipset meg. Jeg kjente ingen, men jeg er en JA-mann, så jeg hoppet i det, smiler han.

Hardtrening på Tøyen.

Stolt klubbleder

– Abdi er et godt eksempel på hva vi får til i klubben, skyter Sindre Andresen inn. Han har gått på Tøyenakademiet, som er en 12 måneders leder- og frivillighetstrening. Nå er han prosjektleder i akademiet og sitter dessuten styret i Tøyen sportklubb, sier klubblederen stolt.

For ungdommene betyr dette gode rutiner i en ny og kjedelig hverdag, gode arbeidserfaringer og penger på konto. Vinn-vinn i alle ledd! Aktivitetene foregår mandag til fredag mellom kl. 11.00 og 15.00 på tre lokasjoner i Tøyenparken, nærmere bestemt på plenen utenfor Tøyen Arena (Munchmuseet), i parken nedenfor Tøyenbadet og på Caltexløkka.

Slo seg ned på Tøyen

På en annen stasjon treffer vi Jasmina Hamdan (21), en av de mange aktivitørene som holder skolebarna i sving. Hun flyttet i sin tid til Tøyen med moren. Når moren så flyttet igjen, ble Jasmina igjen på Tøyen. Og hun går på på Tøyenakademiet.

— Dette er både gøy og lærerikt, sier aktivitør Jasmina Hamdan.

— Det er både gøy og lærerikt å jobbe her, dessuten har jeg lyst til å jobbe med barn og unge fremover. Jeg ser ikke for meg å jobbe i barnehage eller skole, jeg er ikke så glad i strenge rammer, sier Jasmina, før hun må løpe videre til neste treningsstasjon.

Følger smittevernreglene

Smittevernreglene er ivaretatt: Kun elever fra samme skole på samme dag og kun en kohort (max 15 elever) per lokasjon.

Hver kohort deles igjen på fire i små grupper med en voksen. Utstyr vaskes og sprites fortløpende. Kun aktiviteter der det er god avstand kan opprettholdes, og det er ingen kontakt mellom barna. Heller ikke noen håndholdte rekvisitter (håndballer, basketballer eller racketer).

Klikk på pilen øverst ved bildet for å se resten av bildene fra gymtimen på Tøyen...

Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli
Foto: André Kjernsli

— Klubben har egentlig vært på banen fra den dagen samfunnet stengte ned, forklarer Sindre Andresen. Når andre aktiviteter stoppet, dro vi igang med leksehjelp, handling og felting. Tøyen Sportsklubb er en viktig aktør i lokalmiljøet, og det var derfor helt naturlig å ta det ansvaret, avslutter klubbformannen.

Powered by Labrador CMS