Kommunale fotballbaner i Oslo er stengt under koronapandemien. Likevel er det noen som benytter banene, som her på Kringsjå.

Ber politiet om hjelp til å stanse bruk av fotballbaner

Selv om fotballbanene i Oslo er stengt, velger flere å drive uorganisert aktivitet på banene. Nå ber Oslo idrettskrets om hjelp fra kommunen og politiet.

Publisert

Forrige uke stengte Oslo kommune alle kommunale idrettsanlegg og svømmeanlegg som følge av den pågående viruspandemien.

Likevel har flere privatpersoner valgt å oppsøke stengte fotballbaner for å utøve uorganisert aktivitet på banen. Oslo idrettskrets ber nå om bistand fra politiet og kommunen.

Les også: Marius (33) kjempet seg ut av rus og tilbake til arbeid. Nå er han permittert

Mange henvendelser

— Vi oppfordrer samtidig om at både idrettslag og publikum som er vitne til aktivitet av et visst omfang varsler politiet på 02800, skriver Oslo idrettskrets i en pressemelding.

Generalsekretær Magne Brekke i Oslo idrettskrets forteller om mange ra idretten, fra publikum og folk som er vitne til slik aktivitet.

— Dette gjelder for det meste fotballbanene som ligger åpne, all den tid idretten ikke har lov til å drive der. Lederne i fotballklubbene jager borte folk, får fingeren i retur, og opplever at de har ingen myndighet, sier Brekke til Aftenposten.

Idrettskretsen understreker at de ikke kommer til å jage bort enkeltpersoner som trimmer eller to-tre barn som leker.

Les også: Gjestene slår ring om Last Train i Universitetsgata

Prioriteres av politiet

— Problemet er ungdom og voksne som tar seg til rette og organiserer regelrett fotballaktivitet. Vi ber om hjelp til å gripe inn der det uomtvistelig drives aktivitet i strid med lovverket, opplyser idrettskretsen.

Politiet har selv meldt at brudd på smittevernlovgivningen er en prioritert oppgave. Riksadvokaten har påpekt at saker om brudd må gis høy prioritet.

— Vi har oppfordret Oslo-politiet til å svinge innom fotballbaner på eget initiativ og gripe inn der de ser større ansamlinger av folk eller ser nærmest regulær fotballaktivitet. Politiet er klar over utfordringene og tar dette på alvor, skriver Oslo idrettskrets.

Store idrettslag som Kjelsås idrettslag og Bækkelagets sportsklubb innførte stans av all idrettsaktivitet tidlig i mars.

Powered by Labrador CMS