#valg17: Hva vil du gjøre for Oslo?

Aisha Naz Bhatti. Foto: Senterpartiet

Aisha Naz Bhatti (Sp): — Integrering er min kjernesak

Publisert

Bhatti kan bli Senterpartiets første representant for Oslo på Stortinget på 20 år. Hvis det skjer ønsker hun å flytte mer makt til bydelene, og ha fokus på integrering. 

#valg17: Folkevalgt for Oslo

  • 11. september er årets stortingsvalg. Frem til da vil VårtOslo vite hva Oslos folkevalgte har gjort for Oslo i foregående periode. Og vi vil vite hva Oslo-representantene har tenkt å gjøre for Oslo i kommende periode.

Meningsmålingene peker nå i retning av at det er mulig at Senterpartiet kan få en Oslo-kandidat på Stortinget etter årets valg. Da er det partiets førstekandidat i hovedstaden, Aisha Naz Bhatti, som får plassen. Vi spurte henne hva hun vil gjøre for Oslo i kommende periode hvis hun blir valgt.

Bhatti er utdannet statsviter, og har vært i Senterpartiet siden 2013, hvor hun da arbeidet i partiets hovedorganisasjon. I 2015 stilte hun for første gang på partiets landsmøte som delegat.

Mer makt til bydelene

— Hva har Senterpartiet gjort for Oslo den siste fireårsperioden, og hvilke Oslo-saker er du og partiet ditt opptatte av?

— Siden vi ikke har vært representert i Oslo på veldig lenge har vi heller ikke fått mulighet til å påvirke politikken. Men vi forsøker å nå ut med vår politikk i andre kanaler.

— Vi er veldig opptatte av å utjevne sosiale forskjeller, og å gjøre noe med integreringsutfordringene vi har i hovedstaden.

— En annen ting som jeg er opptatt av er å flytte mer makt til bydelene. Senterpartiet mener at samfunnet bygges nedenifra, og at beslutningene må tas av de som blir berørt av dem. Folk føler en større avstand til Rådhuset, enn til lokalpolitikerne og bydelsutvalgene sine. Derfor bør vi styrke de lokale beslutningstakernes myndighet, sånn at innbyggerne får en reell innflytelse på de tjenester de bruker.

Fokus på integrering

Bhatti er Senterpartiets førstekandidat i Oslo. Foto: Senterpartiet

— Hva vil du gjøre for Oslo hvis du blir valgt til Stortinget i høst?

— Min kjernesak er integrering. Det har nok noe med at jeg selv har innvandrerbakgrunn, og kan se det fra mitt ståsted. Jeg mener at det er viktig at vi har en anstendig og inkluderende integreringspolitikk. Det betyr at vi må ha gode verktøy med språkopplæring og arbeidstrening, og gi midler til frivillige organisasjoner som jobber med integrering i ulike lokalsamfunn.

— Senterpartiet foreslår for eksempel i vårt alternative budsjett 20 millioner kroner mer enn den nåværende regjeringen til organisasjoner som arbeider med integrering.

— Elles kommer jeg til å være opptatt av de økte sosiale forskjellene, og barnefattigdom. I min bydel, Søndre Nordstrand, har vi for eksempel utfordringer som jeg kommer til å være en tydelig stemme for: I mange, mange år har ungdommer i bydelen skreket etter ungdoms- og fritidsklubb, som de ikke har fått. Jeg skal ikke la det skje igjen.

Bhatti er særlig opptatt av integrering i hovedstaden. Foto: Senterpartiet

Sosial dumping

— Hva mener du er viktigst for Oslo framover?

— Sosial boligpolitikk er viktig, og å ha kommunale leiligheter til en regulert pris. En annen ting jeg mener er viktig å ta tak i er sosial dumping. Vi må ha et anstendig arbeidsliv, og dette er høyt prioritert for Senterpartiet Oslo og meg.

— Og siste spørsmål: Hva har du gjort i sommerferien?

— Jeg har vært hjemme i Oslo, og vært turist i min egen by. Jeg har vært på noen utflukter, men også forberedt meg til valgkampen og jobbet for partiet.

Powered by Labrador CMS